Obeležen Dan Rusije u Beogradu, Vučić uručio čestitku za Putina

Predsednik Aleksandar Vučić na prijemu u Ambasadi Ruske Federacije, povodom obeležavanja Dana Rusije, uručio je ambasadoru Aleksandru Bocan-Harčenku čestitku upućenu ruskom predsedniku Vladimiru Putinu. Srbija je za Rusiju veliki prijatelj i bratska zemlja, najpouzdaniji saveznik u Evropi, a dve zemlje se međusobno pomažu i grade puno poverenje i prijateljstvo, poručio je ambasador Bocan-Harčenko.

U čestitki, koju je Vučić uručio, kaže da će ostati lično posvećen razvoju čvrstog prijateljsta dveju država.

„Viševekovna tradicija bratskih odnosa naših zemalja, isprepletane sudbine naših naroda i vrednosti koje delimo, predstavljaju čvrstu osnovu za dalje jačanje strateškog partnerstva, zasnovanog na međusobnom poštovanju i poverenju. Ostajem lično posvećen razvoju čvrstog prijateljstva i svestrane saradnje Srbije i Rusije“, navodi se u čestitki predsednika Vučića.

U čestitiki dalje piše da „prijateljstvo srpskog i ruskog naroda karakteriše i međusobna solidarnost, što je potvrđeno i tokom pandemije kovida 19, te da „Srbija neće zaboraviti velikodušnost Rusije i nesebičnu pomoć u borbi protiv tog savremenog izazova“.

„Koristim ovu priliku da još jednom izrazim zahvalnost Rusiji i Vama lično za aktivnu podršku državnim i nacionalnim interesima Srbije i njenoj politici mira, u korist stabilnosti regiona,“ zaključuje se u čestitki predsednika Vučića.

Bocan-Harčenko: Rusija će podržavati Srbiju i pravdu

Srbija je za Rusiju veliki prijatelj i bratska zemlja, najpouzdaniji saveznik u Evropi, a dve zemlje se međusobno pomažu i grade aposolutno puno poverenje i prijateljstvo zasnovano na saradnji dvojice predsedika Vladimira Putina i Aleksandra Vučića, poručio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko.

To savezništvo je hemija, kako se to kaže u odnosu među ljudima, a ona je i stub naše saradnje, rekao je Bocan-Harčenkona svečanosti upriličenoj povodom obeležavanja Dana Rusije.

Naglasio je da je velika čast što i danas obeležava ovaj veliki dan kojim je, kaže, počela nova faza razvoja Rusije kao države sa vladavinom prava, koja razvija tradiciju državnosti slobode i nezavisnosti.

„Bio je to dosta dugačak i složen i komplikovan put ali pod rukovodstvom predsednika Putina uspešan“, rekao je ambasador.

Bocan-Harčenko se osvrnuo i na odnos Haškog tribunala prema Srbiji, navodeći da je ubeđen da će doći dan kada će istorija i život staviti na svoje mesto i kada će Haški tirbunal biti primer najveće nepravde koja postoji.

Ambasador je naglasio i da će Rusija, što se tiče Kosova i Metohije, podržavati Srbiju i pravdu.

„Kada se okupljamo je napredak, a kada smo zajedno uspeh i zato nam je drago što ste sa nama i to na ovom nivou“, rekao je ambasador na svečanosti u Ambasadi Rusije.

Podsetio je na dostignuća u bilateralnim odnosima koji su ove godine počeli 1. januara otvaranjem gasovoda, na brojne projekte u oblasti infrastrukture, eneretike…

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*