Obeležen Međunarodni dan mladih u Zaječaru

 

Obeležen Međunarodni dan mladih u Zaječaru

Na Popovoj plaži u Zaječaru juče je obeležen Međunarodni dan mladih.

Crveni krst Zaječar, Kancelarija za mlade Grada Zaječara, Sportski savez grada Zaječara, udruženje Društvo Roma, „Art and soul “ , Kreativna radionica MOMS, Udruženje obolelih od cerebralne i dečije paralize, Timočki omladinski centar, Izviđački odred „Đorđe Simeonović“, Fakultet za menadžment, predstavili su ovom prilikom svoje programe omladini.

Milan Stanković, pomoćnik gradonačelnika Zaječara za omladinu i sport obratio se učesnicima manifestacije.

-Drago mi je da mogu da vas pozdravim u ime Grada, u ime gradonačelnika i naravno u svoje lično ime. Nije ni malo slučajno što smo danas svi ovde na Popovoj plaži, na mestu na kome se, ja mislim, inače mladi u ovom gradu najčešće okupljaju. Popova plaža je jedan kompleks sportskih terena gde, imamo i najviše sporskih manifestacija, ali se neretko ovde na Popovoj plaži dešavaju i kulturne manifestacije. Danas je Međunarodni dan mladih i ono što je obaveza svih nas, ne samo u našem gradu već i u našoj zemlji, je da u budućnosti mladima ponudimo što više prostora da ostanu ovde. Naše je da im ponudimo što bolje uslove da ih zadržimo ovde, da se ovde školuju, a oni koji se odluče da rade u inostranstvu, njima da ponudimo nešto zbog čega bi se vratili, ne samo u naš grad već i u našu zemlju. Izuzetno mi je drago što vidim ovoliki broj mladih na jednom mestu. Želim vam prijatan dan, pokažite sve ono što znate i u čemu ste dobri, rekao je Stanković.

Međunarodni dan mladih je prvi put obeležen 2000. godine i svake godine ima drugu tematiku. Svrha obeležavanja je skretanje pažnje na probleme, kulturna i pravna pitanja omladine, učenika, studenata, ali i skretanje pažnje na mlade ljude kao sposobne, samostalne i ravnopravne članove zajednice i podizanje nivoa globalne svesti o njihovim problemima i potrebama.

* Svi mediji koji preuzmu vest ili fotografiju (ili i jedno i drugo) sa portala Grada Zaječara u obavezi su da navedu izvor. Ukoliko je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*