OBELEŽENA GODIŠNJICA POGIBIJE OLEGA NASOVA

Zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić, položio je venac na spomen-ploču u znak sećanja na poginulog Olega Nasova, koji je nastradao 1. aprila 1999. godine u NATO bombardovanju prilikom rušenja starog Varadinskog mosta. Polaganju venaca prisustvovali su roditelji i članovi porodice nastradalog Nasova.

 

-Prošlo je 22 godine od rušenja Varadinskog mosta u tadašnjoj NATO agresiji na našu zemlju i stradanja našeg sugrađanina Olega Nasova. Ne treba da zaboravimo da su tada naš grad i država pretrpeli ogromna materijalna razaranja. Porušeni su svi mostovi, Rafinerija nafte i zgrada Radio-televizije Vojvodine. Grad je u međuvremenu obnovio tri mosta, kreće sa izgradnjom četvrtog mosta i obilaznice oko Novog Sada. Predstoji izgradanja petog mosta koji je u sklopu Fruškogorskog koridora, i šestog, pešačko-biciklističkog mosta. Svesni smo da su ljudski životi najveći i nenadoknadivi gubici. Polaganjem venaca Grad Novi Sad tradicionalno odaje poštu svima onima koji su izgubili živote za vreme NATO bombardovanja. Na taj način čuvamo sećanje na njih sa jasnom porukom da ćemo politiku pomirenja nastaviti da vodimo i u budućnosti– rekao je Milan Đurić.

On je takođe dodao da u narednom periodu Grad namerava da završi spomen-ploču sa imenima 313 Novosađana koji su bili žrtve ratova od 1990. do 1999. godine, a za čije podizanje je inicijativu dala porodica Olega Nasova.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*