Obeleženo 76 godina od bitke na Koazri

Na Mrakovici u Republici Srpskoj je obeleženo 76 godina od bitke na Kozari u Drugom svetskom ratu. Zvaničnici Republike Srpske i Srbije, brojne delegacije boračkih udruženja položili su vence na Centralno spomen-obeležje na Mrakovici.

Vence su položili predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, izaslanik predsednika Srbije, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, delegacija Vlade RS, Predsedništva BiH, SUBNOR-a i udruženja logoraša iz Drugog svetskog rata iz RS i Srbije.

Đorđević je rekao da mu je čast da prisustvuje ovom skupu u svojstvu izaslanika predsednika i Vlade Republike Srbije.

On je, podsetivši na to da su na ovim stratištima, zajedno sa borcima, streljane i bacane u jame nevine žrtve, poručio da Kozara nikada neće biti pokorena.

Dodik je rekao da je stradanje naroda Kozare organizovano s ciljem njegovog nestanka, kao i da je ubijanje Srba bilo istinski projekat NDH, plan koji je realizovan već sa Pagom i Jadovnom, pri čemu su Srbi bili žrtve Hrvata i muslimana koji su podržali HDH.

Dodik je naveo da ne postoje „bosanski“, „hrvatski“ ili „srbijanski“ Srbi, kako to neki pokušavaju da predstave, već da su svi Srbi jedan, jedinstven narod.

Parastos žrtvama služen je kod Spomen-krsta, a nakon toga položeni su venci kod Centralnog spomenika.

Vence su položili predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, izaslanik predsednika i Vlade Srbije, ministar Zoran Đorđević, delegacija Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske, Predsedništva BiH, kao i predstavnici boračkih organizacija.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*