Obnova vrelovoda širom Novog Sada

Remonti i revitalizacija tehničkog sistema, pre svega stare vrelovodne mreže, kako saznajemo u JKP “Novosadska toplana” u punom su jeku, a radi se na više lokacija u gradu.
d
Foto: Dnevnik.rs

U toku je rekonstrukcija vrelovodne mreže u bloku Bulevara oslobođenja 24-46, Bulevara kralja Petra Prvog 19-23 i Ulice Branimira Ćosića 42-48, zbog čega je na

blokovskoj saobraćajnici povremeno obustavljan saobraćaj i u zoni radova zabranjeno je parkiranje vozila do 25. septembra. Kako kažu u “Novosadskoj toplani”, u septembru je planiran i završetak svih radova na navedenoj deonici.

Zbog radova, koji su počeli 5. jula na vrelovodnoj mreži u Ulici Antuna Urbana je do 1. avgusta za saobraćaj zatvoren deo pomenute ulice. Rekonstrukcija ove deonice obavljaće se fazno i kako naglašavaju u toplani, građani će blagovremeno biti obaveštavani o dinamici radova i daljim izmenama režima saobraćaja, i to sve do 20. avgusta, za kada je planiran završetak radova u bloku Ulice Antuna Urbana.

Rekonstrukcija vrelovodne mreže u bloku Bulevara kralja Petra Prvog, Bulevara oslobođenja i Gagarinove ulice takođe se obavlja fazno, a radovi će biti gotovi 7. septembra. Trenutno su zatvoreni delovi blokovskih saobraćajnica, dok će o narednim fazama i izmenama režima saobraćaja u ovom delu grada javnost blagovremeno biti obaveštena.

Foto: Dnevnik.rs

I kućne instalacije su bitne

Iz “Novosadske toplane” apeluju na građane da letnji period iskoriste za obavljanje svih planiranih radova na kućnim instalacijama koje su, takođe, važan deo toplifikacionog sistema, a čije održavanje nije u ingerenciji preduzeća. Kako bi sve bilo spremno za narednu grejnu sezonu, potrebno je sve radove u stanovima i kućama na instalacijama završiti do septembra.


Foto: Dnevnik.rs

Podsećanja radi, u toku je rekonstrukcija vrelovodne mreže na Bulevaru kneza Miloša kod broja 2-4a, u bloku Dunavske, Ive Lole Ribara i Ulice vojvode Putnika, potom u bloku Bulevara oslobođenja i Turgenjeve ulice, kao i na deonici od Futoškog puta broj 26 do Ulice Anđe Ranković. U delu Rumenačke ulice od broja 39 do broja 53 u toku su radovi na vraćanju površine u tehnički ispravno stanje nakon završene rekonstrukcije vrelovodne mreže, a isti radovi odvijaju se u Ulici Jovana Đorđevića i na Trgu Dositeja Obradovića. Kada je reč o navedene tri lokacije, potpuna normalizacija saobraćaja može da se očekuje do kraja ove, odnosno tokom naredne sedmice.

U “Novosadskoj toplani” mole Novosađane i sve goste našeg grada za strpljenje i razumevanje zbog radova koji moraju da se odrade tokom letnjih meseci, posebno povodom izmena režima saobraćaja koje oni sa sobom neminovno nose.

– Obnova vrelovodne mreže, u okviru sveukupnih radova na remontu i revitalizaciji tehničkog sistema, od velikog značaja je za postizanje sigurne, kvalitetne i kontinuirane isporuke toplotne energije za grejanje tokom grejne sezone – zaključuju u JKP “Novosadska toplana”.

 

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*