Obolele još 74 osobe, dve osobe preminule

BEOGRAD –

U poslednja 24 sata u Srbiji od kovida-19 obolele su još 74 osobe, a dve osobe su preminule.

Broj pacijenata na respiratorima nepromenjen – 28 osoba.

U poslednja 24 sata testirano je 7.709, ukupno milion i 41.697 osoba.

kovid, 19, korona, laboratorija, 4

EPA-EFE (Dan Himbrechts)

 – U Sremskom okrugu stabilna epidemiološka situacija, 32 zaraženih

Epidemiološka situacija kako u Sremskoj Mitrovici tako i u Sremskom okrugu je stabilna i povoljna, sa što manjim zabeležnim stepenom pozitivnosti i većim brojem izlečenih osoba. Tome govori i broj zaraženi na današnji dan u Sremskom okrugu koji iznosi ukupno 32. I dalje su na snazi opšte zaštitne mere, a nadležni apeluju na građane da ih se pridržavaju.

 – U Gračanici devet dana bez zaraženih, nema hospitalizovanih

Od 6.septembra na centralnom Kosovu nema novozaraženih korona virusom, rekao je u izjavi za RTV direktor bolnice u Gračanici Bratislav Lazić.

Lončar: Sada puna pažnja pacijentima koji nemaju koronu

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar razgovarao je danas sa direktorima bolnica koje nisu u kovid sistemu, a na sastanku je analizirano koliko svaka bolnica ima skenera i magnetnih rezonancii napravljen je protokol koliko na tim aparatima mora da se uradi pregleda u toku dana .

 – U Zlatiborskom okrugu za sedam dana 13 pozitivnih

U Zlatiborskom okrugu, koji pokriva osam gradova i opština, za poslednjih sedam dana evidentirano je 13 pozitivnih ljudi na korona virus, saopštio je danas Zavod za javno zdravlje Užice.

Delić: Situacija nestabilna u Kragujevcu, pratimo stanje

Epidemiološka situacija u Kragujevcu je nestabilna i raste broj pozitivnih na korona virus u odnosu na broj testiranih, kaže epidemiolog Instituta za javno zdravlje u tom gradu dr Predrag Delić i navodi da među onima koji su doputovali sa letovanja iz Crne Gore nema mnogo pozitivnih.

 – Epidemiološka situacija u Vojvodini pod kontrolom, neophodan oprez

Epidemiološka situacija u Vojvodini je pod kontrolom ali je i dalje neophodan oprez i poštovanje propisanih mera. Kako je RTV-u rečeno u Institu za javno zdravlje Vojvodine, trenutno nema žarišta, poslednjih 7 dana registruje se ispod 10 obolelih u celoj Pokrajini.
Epidemiolog Mioljub Ristić kaže za RTV, da je ovo miran ali varljiv period.

 – Kon: Bitna samosvest građana koji dolaze iz inostranstva

Epidemiolog Predrag Kon pojasnio je danas meru nadzora za građane Srbije koji se vraćaju iz inostranstva, navodeći da se ta mera prvi put sprovodi, da se očekuje oko 50.000 ulazaka nedeljno u zemlju i da osnovno da svako ko uđe treba da ima samosvest da je došao iz države u kojoj je visoka transmisija virusa.

 – Cilj nadzora je sprečavanje širenja virusa

Član Kriznog štaba epidemiolog Branislav Tiodorović rekao je da je epidemiloška situacija povoljnija nego ranije, ali nesigurna i da je zato važno da oni koji su putovali na odmor van granica Srbie po povratku budu pod nadzorom kako bi se sprečilo dalje širenje infekcije.

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*