Obračun zbog tartufa: Potvrđena optužnica za ubistvo braće

Protiv Dejana Erića (39) iz sremskog sela Jarak potvrđena je optužnica, ali još uvek nije pravosnažna, saznaje “Dnevnik” u Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, dok je, kao što smo već pisali, obustavljena istraga u odnosu na njegovog brata Nebojšu Erića (37).
pravda, pixabay
Foto: pixabay.com

Dejan Erić, koji se od hapšenja nalazi iza rešetaka, tereti se za ubistvo Predraga (43) i Stanislava (37) Jeličića iz Futoga, kao i zbog nedozvoljenog posedovanja oružja. Njemu je pritvor, poslednji put, produžen do 5. avgusta.

Podsetimo, braća Erić su uhapšena zbog sumnje da su 6. decembra prošle godine, u šumi nadomak njihovog sela, ubili braću Jeličić iz Futoga. Erići i Jeličići su se kobnog dana sreli u šumi, gde je bilo još ljudi, koji su bili u “lovu” na tartufe i u jednom trenutku se posvađali, a nakon toga i potukli.

Navodno su braća iz Futoga, koji su imali kopalice, nasrnula na Eriće. Dejan je zapucao u pravcu jednog brata, a, kako se nakon nesreće simnjalo, Nebojša u drugog. Međutim, prema prvim, nezvaničnim, informacijama, Dejan je u policiji rekao da je on pucao u obojicu u želji da u celosti preuzme odgovornost.

Rodbina, prijatelji i poznanici braće Jeličić iz Futoga su, nakon ove velike porodične tragedije, rekli da je reč o zasedi u šumi u kojoj su Predrag i Stanislav sa svojim psima tražili tartufe i da su ih tokom potrage napala dvojica braće iz Jarka.

– Moji sinovi nisu bili lopovi. Nisu imali plate i išli su u tartufe da bi zaradili… – rekla je dan nakon tragedije Predragova i Stanislavova majka Radojka, koju je reporter “Dnevnika” zatekao u kući mlađeg sina.

Prema rečima ožalošćene majke, njeni sinovi su bili dobri s braćom iz Jarka, išli su ponekad zajedno da traže tartufe, čak su od njih kupili psa i još jednog dobili. Nikakvih sukoba ranije nije bilo.

– Sačekali su ih i upucali, s leđa su ih ubili – navodi sestra od strica ubijene braće, tvrdeći da ih je tog jutra u šumi dočekalo dvadesetoro ljudi, a ne samo braća iz Jarka. – Ubio ih je zato što je moj brat imao dobre kerove, a oni su zbog toga bili besni!

Kao što smo pisali, braća iz Futoga su se bavila tartufima protekle tri-četiri godine i to uvek na istom posedu u blizini Sremske Mitrovice, za koji su, kako njihova sestra kaže, imali dozvolu.

Predrag je bio suprug i otac troje dece i radio je kao protetičar u jednoj firmi, dok se mlađi brat Stanislav bavio grumingom i uzgojem pasa rase lagoto koji se obučavaju za traženje tartufa. Za sobom je ostavio ženu i dvoje maloletne dece.

Imaju još jednog, najstarijeg brata, koji sa svojom porodicom živi i radi u Nemačkoj.

 

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*