Obradović: Glavni zahtevi slobodni mediji i kontrola predizbornog procesa

Boško ObradovićIzvor: N1

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da glavni zahtevi u dijalogu vlasti i opozicije moraju biti slobodni mediji „od šest do devet meseci pre izbora“ i mehanizam kontrole predizbornog procesa.

Obradović je za današnje izdanje lista Politika kazao da je jedini „pravi odgovor“ opozicije jedna i jedinstvena pregovaračka platforma i zajednička delegacija na čelu s dve ili tri nestranačke ličnosti koje bi pregovarale u ime svih.

„Vlast namerno odugovlači s početkom dijaloga i njihov cilj je da se dijalog i dalje stalno odlaže i obesmisli da pre vanrednih izbora ne bi došlo ni do kakvog poboljšanja izbornih uslova. Naruku im ide i pandemija koja je bukvalno ukinula politički život, to jest na medijima se pojavljuje samo vlast“, kazao je Obradović.

Govoreći o odluci vlasti da zasebno razgovara sa političkim strankama koje su odbile posredovanje evroparlamentaraca, Obradović je ocenio da one na taj način žele da se od svega „napravi cirkus s 50 učesnika i 15 platformi“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je za proleće 2022. godine održavanje predsedničkih, vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*