Obustava korišćenja vakcine „Astrazenekom” u Italiji, na isti korak odlučile se Nemačka i Francuska

(Foto EPA-EFE/Remko de Waal)

Odluka Italije da privremeno obustavi upotrebu vakcine „Astrazenekom” protiv korona virusa doneta je nakon razgovora premijera Marija Dragija i ministra zdravlja Roberta Speranze, saopštilo je danas Ministarstvo zdravlja te zemlje.

Kako se navodi u saopštenju, Speranza je danas razgovarao i sa ministrima zdravlja Nemačke, Francuske i Španije, prenosi Rojters.

Italijanska agencija za lekove AIFA navela je da je odluka doneta iz predostrožnosti, kao privremena mera dok svoje mišljenje ne da Evropska agencija za lekove.

Saopštenje je izdato neposredno nakon što se na isti korak odlučila Nemačka.

Nemačka vlada je saopštila ranije danas da obustavlja upotrebu vakcine „Astrazenekom” protiv korona virusa zbog novih izveštaja o stvaranju opasnih krvnih ugrušaka.

Francuska će iz predostrožnosti obustaviti upotrebu vakcine protiv korona virusa „Astrazeneka”, saopštio je danas francuski predsednik Emanuel Makron.

Makron je novinarima rekao da su francuske vlasti odlučile da suspenduju upotrebu vakcine bar do sutra popodne, kada će Evropska agencija za lekove izdati preporuku o toj vakcini.

Dodao je da se nada da će Francuska uskoro moći da nastavi vakcinaciju „Astrazenekom”, prenosi Tanjug.

Farmaceutska kompanija „Astrazeneka” je navela da je vakcina bezbedna.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*