Očekuje se učešće velikog broja zemalja na Međunarodnom poljoprivednom sajmu u Novom Sadu

BEOGRAD/NOVI SAD –

Očekujemo veliku posećenost ovogodišnjeg Međunarodnog sajma poljoprivrede u Novom Sadu, jer je 15 zemalja prijavilo učešće, a doći će i ministri iz nekoliko država, izjavio je danas ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović.

On je povodom 88. Međunarodnog poljoprivrednog sajma, 53. Međunarodnog sajma lova i ribolova i Sajma ekologije, koji će na Novosadskom sajmu biti održani od 18. do 24. septembra rekao da se manifestacija održava u specifičnim uslovima zbog pandemije.

master centar novosadski sajam rtv jpg

Izvor: RTV

„Nastojaćemo da se njegovo održavanje odvija pod merama zaštite ljudi, jer su nam život i zdravlje ljudi najvažnije, ali isto tako i privreda mora da živi i sajam da se održi“, rekao je Nedimović.

Podsetio je da je prošle godine iz istih razloga novosadski poljoprivredni sajam održan virtuelno.

„Ove godine očekujem veliku posećenost i pored ograničenja. Češka nam je domaćin sa kojom imamo savršene odnose kako u poljoprivredi tako i između dve države. Očekujem učešće 15 zemalja, nekoliko ministara poljoprivrede iz okruženja će doći. Ministri iz Poljske, Češke, imamo najave da će doći ministar poljoprivrede Izraela, Belorusije i Italije. Ove godine je očigledno poljoprivreda u fokusu, kao što je i hrana u fokusu“, rekao je Nedimović.

Italijanske firme na Međunarodnom poljoprivednom sajmu u Novom Sadu

Italijanske firme kolektivno će učestvovati na predstojećem Međunarodnom poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu, od 18. do 24. septembra, u organizaciji Italijanske agencije za spoljnu trgovinu.

Kolektivnu italijansku izložbu na sajmu će 13. septembra, u Palati Italije u Beogradu, predstaviti ambasador ove zemlje Karlo Lo Kašo.

Takođe, na konferenciji će govoriti direktor Novosadskog sajma Slobodan Cvetković i direktorka kancelarije Italijanske agencije za spoljnu trgovinu u Beogradu Marina Scognamiglio, saopštila je ta agencija.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*