OD 01.MAJA POČINJE 110. KUPALIŠNA SEZONA NA NOVOSADSKOM „ŠTRANDU“

Kupališna sezona na Štrandu zvanično počinje 01. 05. Ulaz na plažu će biti slobodan do 11.05, a prodaja sezonskih ulaznica će početi 05.05. na glavnoj blagajni Štranda. Zakupci velikih kabina imaju pravo na četiri ulaznice, a zakupci malih kabina dve ulaznice po ceni od 300,00 dinara. Dokumentacija koju je potrebno priložiti je potvrda o plaćenom zakupu kabine za tekuću godinu (original na uvid).  Cene ulaznica se nisu menjale i iznose 50,00 dinara dnevna ulaznica, 1.345,00 dinara sezonska ulaznica bez popusta i 1.150,00 dinara sezonska ulaznica sa popustom (đaci, studenti, penzioneri). Radno vreme blagajne je svaki dan od 08:00-19:00 časova.

Kao i prethodnih godina akcija „Humanitarni ponedeljak“ se nastavlja i ove godine, u okviru ove akcije ulaz na plažu ponedeljkom se neće naplaćivati, a posetioci plaže će u zamenu za kartu moći da prilože pomoć u skladu sa svojim mogućnostima. Svi sugrađani koji imaju potrebu za pomoć u lečenju teških i retkih bolesti svoje zahteve mogu predati na glavnoj blagajni Štranda.

U sklopu priprema za 110. kupališnu sezonu urađeni su svi poslovi kako bi plaža bila bezbedna i uređena za prijatan boravak. Orezane su suve i bolesne grane na stablima, posađeno je 10 sadnica žalosne vrbe, podignuto preko 2000 kvadrata novog travnjaka, urađena aeracija travnjaka, okopavanje i orezivanje žive ograde, isprskane zelene površine protiv krpelja. Pored toga izvršena je deratizacija, dezinsekcija, dezinfekcija kabina, okrečeni su toaleti, popravljena su dečija igrališta, obezbeđena je spasilačka i lekarska služba.

Institut za javno zdravlje Vojvodine dao je preporuke za kupalište „Štrand“ u Novom Sadu tokom epidemije KOVID – 19.

Radi zaštite osoblja i posetilaca kupališta preporučeno je sledeće: maksimalan broj posetilaca u istom trenutku na plaži može biti 14400 osoba, isticanje obaveštenja radi informisanja gostiju, poštovanje fizičke udaljenosti, dezinfekcija (ruku, dezinfekcija ležaljki i sedećih mesta nekoliko puta tokom dana, pojačano čišćenje i dezinfekcija sanitarnih prostora), poštovanje preporuka u ugostiteljskim objektima, redovan monitoring vode na kupalištu. Poštujući ove preporuke JKP „Gradsko zelenilo“ će obezbediti sve uslove za bezbedan boravak posetilaca na plaži.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*