Od Pokrajinske vlade 250 miliona dinara za bolje uslove stanovanja porodicama sa troje ili četvoro dece

NOVI SAD –

Bespovratna sredstva od Pokrajinske vlade za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja dobilo je danas 237 porodica u kojima se rodilo treće ili četvrto dete od 1. januara 2020. godine.

Sredstva u ukupnom iznosu od 250 miliona dinara odobrena su za adaptaciju ili dogradnju za 166 porodica, dok je 71 ugovor potpisan za kupovinu kuća.

mirovic

Izvor: Pokrajinska vlada

„Želimo da obezbedimo budućnost za našu decu, bolje i kvalitetnije uslove života. Pokrajinska vlada je 2018. godine uvela ovu meru kao vid podrške višečlanim porodicama. Od tada su obezbeđena sredstva u iznosu od 543,5 miliona dinara, čime je 507 porodica dobilo bolje uslove stanovanja“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Prema Mirovićevim rečima, za ovu vrstu pomoći vlada veliko interesovanje, što znači da će i u narednim godinama biti nastavljen ovaj vid podrške.

„Ove mere daju konkretne rezultate – u Vojvodini smo 2018. godine imali 2.247 porodica u kojima se rodilo treće dete, a 2020. godine bilo ih je 2.349“, rekao je predsednik Mirović.

Bračni par, Biljana Tapavički Pavlov i Predrag Pavlov iz Zrenjanina, sa troje dece, dobili su novac za renoviranje stare kuće i kažu da će ga utrošiti za promenu stolarije kako bi uštedeli na grejanju. Nadaju se da će novac biti brzo prebačen jer materijal poskupljuje i jedva čekaju da pozovu majstore i počnu sa radovima.

Jelena Petrović iz Novog Kneževca i njen suprug imaju četvoro dece i dobili su milion i 200 hiljada dinara za kupovinu nove kuće.

„Teško smo pronašli drugu kuću, ali smo uspeli. Morali smo da dodamo novac, ali nam ova pomoć mnogo znači“, kaže Jelena Petrović.

Uručivanju ugovora prisustvovao je i pokrajinski sekretar za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova Predrag Vuletić.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*