ODGOVOR GRADSKOG ODBORA SNS NA LAŽI IZNETE TOKOM JUČERAŠNJE TRIBINE O „NOVOM SADU NA VODI“

Na području Brodogradilišta koje predstavlja ruglo Srpske Atine, ali i samo dva odsto ukupne površine Plana generalne regulacije priobalja, biće izgrađen stambeno—poslovni kompleks. U okviru njega objekti turističko-poslovnih sadržaja koji će biti otvoreni za posetioce, korisnike i stanare. Kompleks bi bio povezan sa jedne strane sa šetalištem na nasipu, a sa druge, sa Ribarskim ostrvom i Kameničkom adom„, saopštavaju novosadski naprednjaci.
Ističu da bi stambeni kompleks površine 7.200 kvadrata bio javne namene, te da bi na površini od 32.000 kvadrata bilo uređeno šetalište i biciklistička staza, sa ozelenjenim i parterno uređenim prostorima.
Ovakav plan čini da prostor oko sadašnjeg Brodogradilišta bude dostupan građanima tokom cele godine, a time se doprinosi i ekonomskom efektu kompleks Kamenička ada. Površine pod šumom na prostoru Kameničke ade biće povećane sa 24 na 38,62 hektara, što čini 61 odsto celokupne površine koju obuhvata Plan. Posebna pažnja posvetiće se očuvanju staništa ptica„, objašnjavaju.
Kako je navedeno u saopštenju, na Kameničkoj adi planirana je gradnja hotela sa kongresnim centrom, otvorenim i zatvorenim sportskim terenima, od kojih će mnogi biti u službi zdravstvenog turizma.
Nova veslačka staza zauzimaće 6+2 trake (za trening) po FISA standardima za najveća evropska i  svetska takmičenja. Plaža uz veslačku stazu zauzimaće 130.000 kvadratnih metara i biće izgrađena u branjenom području, za razliku od sadašnje.  Biće izgrađeni i kulturni sadržaji u paviljonskim ili u okviru jedinstvenog objekta. Umesto zastarele, Novi Sad će konačno dobiti modernu marinu sa akvatorijem, površine 104.000 kvadratnih metara. Što se tiče obale Dunava ona će biti utvrđena, a čitavu taj deo obale pratiće šetalište„, piše u saopštenju SNS-a.
Zaključuju da će se, na ovaj način, Novi Sad „svrstati među gradove sa najmodernije uređenim priobaljem“.
Grad koji ima najlepšu plažu na Dunavu, zaslužuje tako nešto, što će se višestruko isplatiti građanima, sportistima, rekreativcima, gostima grada i državi. Novakoviću i njegovim koalicionim partnerima ‘bode oči’ najviše to što od ovog i nijednog projekta od odlaska sa vlasti do danas nisu i neće imati lične koristi, jer je to jedini razlog njihovog bavljenja politikom. Zbog toga svaki projekat dočekuju sa neargumentovanim kritikama i podsmehom„, saopšteno je iz gradskog štaba SNS-a.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*