Odnosi Srbije i Japana kreću se uzlaznom putanjom

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić ocenila je u razgovoru sa ambasadorom Japana u Srbiji Đunići Marujamom da su bilateralni politički odnosi Srbije i Japana veoma dobri i da se kreću uzlaznom putanjom, naročito posle posete premijera Japana Šinzoa Abea Srbiji u januaru ove godine.

Ambasador Marujama je izrazio zahvalnost premijerki Brnabić, Vladi i građanima Srbije na pomoći i podršci koje je Srbija pružila Japanu prilikom katastrofalnih poplava koje su nedavno zadesile tu zemlju.

Premijerka Brnabić je istakla da građani Srbije saosećaju sa prijateljskim narodom Japana i još jednom podsetila na nesebičnu pomoć koju su Vlada ali i građani Japana svojim donacijama uputili Srbiji tokom poplava 2014. godine.

Sagovornici su se složili da je u poslednjem periodu ostvaren napredak i u ekonomskim odnosima, konstatujući da postoji povećan interes japanskih kompanija za poslovanje na našem tržištu i nove investicije.

U razgovoru je zaključeno da ekonomsku saradnju treba nastaviti kroz realizaciju značajnih investicionih projekata i otvaranje novih perspektiva za povećanje obima robne razmene.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*