Odnosi Srbije i Kuvajta idu ka strateškoj saradnji

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa ministrom spoljnih poslova Kuvajta šeikom dr Ahmedom Naserom Al-Mohamedom Al-Sabahom.

Bilateralni sastanak je održan u duhu tradicionalno dobrih i prijateljskih odnosa, uz obostranu konstataciju da je potrebna dalja dinamizacija političkog dijaloga.

Ministar spoljnih poslova Kuvajta, na samom početku sastanka, srdačno je čestitao Republici Srbiji na samoj ideji za organizovanje konferencije Pokreta nesvrstanih zemalja, a onda i na pripremi i sprovođenju čitave organizacije.

On je istakao da veruje da je objektivan stav svih prisutnih na ovom događaju da konferencija odražava ogroman međunarodni uspeh naše zemlje.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo finansija Kuvajta, kao i Ministarstvo spoljnih poslova te zemlje, kao krovna organizacija, rade na formiranju ekonomskih planova za stratešku saradnju sa Srbijom i ovo je uvod za sve ostale bilateralne posete koje tek slede.

Brnabić je izrazila nadu da će ova konferencija biti podstrek za buduću saradnju.

Šeik dr Ahmed Naser Al-Mohamed Al-Sabah je konstatovao da Kuvajt pomno prati region i da Srbija ubedljivo prednjači u oblastima koje su i Kuvajtu visoko na agendi, a to su brzo reagovanje na zdravstvene krize, sigurnosti u proizvodnji hrane, dostupnosti obrazovanja, razvoju IT sektora i sajber bezbednosti.

Brnabić je skrenula pažnju na izazove četvrte industrijske revolucije i cilj Srbije da zadrži mlade ljude u zemlji i stvori mogućnost za doseljavanje i drugih mladih ljudi iz inostranstva.

Odnosi Srbije i Kuvajta idu ka strateškoj saradnji

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*