Izuzetni odnosi Vučića i Lukašenka unapređuju odnose Srbije i Belorusije

„Srbija i Belorusija sve bolje sarađuju zahvaljujući izuzetnom odnosu predsednika Vučića i Lukašenka, a vojno-vojna saradnja dve zemlje je na najvišem nivou do sada. Remont i modernizacija četiri MiG-a 29 koje nabavljamo od Belorusije ide po dogovorenom planu“ – izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin po završetku sastanka sa beloruskim kolegom Andrejem Aleksejevičem Ravkovim u Minsku.

Ministri Vulin i Ravkov su prisustvovali i otvaranju Izaslanstva odbrane Republike Srbije u Republici Belorusiji.

Ministar Vulin, u razgovoru sa kolegom Ravkovim, preneo je lične pozdrave predsednika Vučića predsedniku Lukašenku i još jednom potvrdio da je izuzetan odnos dva predsednika omogućio i da naše države dobro sarađuju, svakim danom sve bolje, a da ministarstva odbrane imaju saradnju koja nikada nije bila na višem nivou.

„Nakon razgovora sa ministrom Ravkovim mogu sa zadovoljstvom da kažem da ćemo nastaviti sa našom saradnjom i da se dogovor oko četiri MiGa, njihovog remonta i modernizacije nastavlja u skladu sa našim dogovorima i svakako će mnogo značiti i mnogo pomoći poboljšanju operativne sposobnosti RV i PVO Republike Srbije“ – izjavio je ministar Vulin.

Zahvalio se svom beloruskom kolegi na podršci koju njegova zemlja pruža Srbiji kada je reč o rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

„Belorusija je prijateljska zemlja. Odnos Belorusije u svim međunarodnim forumima je takav da se Srbija uvek i bezrezervno podržava i zbog toga smo joj zahvalni. Ali tu je i sigurnost da će uvek prema Belorusiji Srbija nastupati maksimalno prijateljski i da će uvek nastojati da pomogne razvoju naših odnosa kao i poštovanju međunarodnog prava svuda u svetu“ – rekao je ministar Vulin.

On je istakao i da je vojno-vojna saradnja sa Belorusijom u usponu.

„Naši vojnici zajedno vežbaju, imaju 24 zajedničke aktivnosti, a na Međunarodnim vojnim igrama srpsko-beloruski snajperski par osvojio je zlatnu medalju i time pokazao da smo jedni od najboljih snajperista na svetu“ – rekao je ministar Vulin.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*