Održan 3. Subotički polumaraton

Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban otvorio je 3. Subotički polumaraton, organizovan u okviru proslave Dana grada, koji je ove godine okupio oko 1.500 rekreativaca i sportista iz naše zemlje i inostranstva. Trku na 21,1 kilometar prvi je za jedan čas 17 minuta 19 sekundi pretrčao Dragomir Ristanović, iz OAK Beograd. U ženskoj konkurenciji, na cilj je prva stigla Subotičanka Anita Calbert (1:41:26).

Obraćajući se prisutnima na centralnom gradskom trgu, gradonačelnik Laban je naglasio da je Subotički polumaraton postao veoma značajna manifestacija, kako u našem gradu tako i u našoj zemlji i u okruženju.

– Drago mi je što proslavu Dana grada ulepšava jedan ovako spektakularan događaj. U trkama upriličenim u okviru polumaratona nadmetaće se oko 1500 takmičara iz 15 zemalja. Svima želim da izbore što je moguće bolji plasman, da ponesu lepe utiske iz Subotice i da se sa radošću sećaju ovog dana – naglasio je Bogdan Laban proglašavajući 3. Subotički polumaraton otvorenim.

Učesnike, goste i organizatore polumaratona pozdravila je i zamenica gradonačelnika Timea Horvat.

U trci na 10 kilometara trijumfovao je Nikola Avramović, iz Koceljeve (35 minuta 59 sekundi), a u ženskoj konkurenciji Tijana Kabić (44:19), iz Sombora.

U trci na pet kilometara, najbrži je bio Maksim Puškar (15:22), iz Subotice, a u ženskoj konkurenciji Mihaela Hert (26:54), takođe iz Subotice.

Polumaraton je organizovao SU „Horizont“, a manifestaciju je podržao grad Subotica.

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*