Održan koncert „Korzo“ Vojvođanskog simfonijskog orkestra

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević prisustvovala je u subotu uveče koncertu povodom obeležavanja 40 godina od osnivanja Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih „Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović – Kalin“, koji je održan kod Banovine na Bulevaru Mihajla Pupina u Novom Sadu.

Na koncertu pod nazivom „Korzo“ nastupio je Vojvođanski simfonijski orkestar sa dirigentom Aleksandrom Kojićem i stipendistima Fonda, a svirali su najpoznatije kompozicije Mocarta, Verdija, Čajkovskog, Rosinija, Šostakoviča, Pučinija.

Ideja koncerta “Korzo” je bila da se uz uživanje u zvucima bisera simfonijske muzike i najlepšim operskim arijama, na nekadašnjem korzu, oseti duh starog Novog Sada kao i kroz izložbu oldtajmer automobila.

Podsetimo, čuveni novosadski korzo je tokom istorije imao više lokacija, a krajem šezdesetih svoje stalno odredište dobio je upravo nasuprot Banovine, ispred poslastičarnice „Carigrad“.

Koncert je počeo simbolično u 20:21 časova. „Korzo“ je ujedno označio završetak festivala „Neo“, koji se realizuje u okviru platforme „Kaleidoskop kulture“ u organizaciji Fondacije Novi Sad 2021.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*