Održan prijem povodom uspeha mladog atletičara

Na Prvenstvu Evrope za mlađe juniore, održanom u mađarskom gradu Đeru, sedamnaestogodišnji atletičar AK „Vojvodina“ Nikola Mujanović osvojio je bronzanu medalju u skoku uvis, rezultatom 2,10 metara. Tim povodom, u Gradskoj kući, član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primio je Nikolu Mujanovića, njegovog trenera Feđu Kamasija i sportskog direktora AK „Vojvodina“ Stevana Zorića.

– Ponosni smo na uspehe sportista koji ovde žive i treniraju i koji na najbolji način predstavljaju Novi Sad. Medalja koju je Nikola osvojio na Prvenstvu Evrope za mlađe juniore ima višestruki značaj. Pored toga što predstavlja uspeh mladog i perspektivnog sportiste, ona ukazuje na to da konačno imamo naslednika Petra Maleševa, Dragutina Topića i Stevana Zorića i da smo na pravom putu da zablistamo i u ovoj atletskoj disciplini koja je u prošlim vremenima bila jedna od naših najjačih– izjavio je Ognjen Cvjetićanin i dodao –Zahvaljujem se Nikoli ali i ljudima iz AK „Vojvodina“ koji na pravi način pristupaju mladim sportistima i znaju da izvuku njihov maksimum, ali i da ih sačuvaju i pripreme za buduće poduhvate. Želim im još mnogo uspešnih rezultata na predstojećim takmičenjima, a Grad će nastaviti da podržava i pruža idealne uslove za treniranje kako za letnju tako, i za zimsku sezonu.

Nikola Mujanović se zahvalio na prijemu i podršci i objasnio da je na samom takmičenju vladala odlična atmosfera koja je doprinela osvajanju medalje.

-Mnogo mi je značila podrška trenera, selektora i prijatelja iz reprezentacije da u tom trenutku dam svoj maksimum i zauzmem treće mesto. U narednom periodu očekuju me značajna takmičenja, Olimpijada mladih koja se održava u oktobru, u Buenos Airesu, kao i Evropsko prvenstvo za starije juniore sledećeg leta, gde ću nadam se postići još bolji rezultat i oboriti lični rekord- istakao je Nikola Mujanović.

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*