Održan radni sastanak povodom organizacije 4. Subotičkog polumaratona

Danas je u Gradskoj kući održan radni sastanak organizatora Subotičkog polumaraton i nadležnih organa i službi i javnih preduzeća, koji je sazvao predsednik Skupštine grada Subotice Dr. Pásztor Bálint  (dr Balint Pastor).

14399_1.jpg

Sastanku su prisustvovali predstavnici organizatora trke, Sportskog udruženja „Horizont“, Ministarstva unutrašnjih poslova, Policijske uprave Subotica, direktori nadležnih javnih i javno komunalnih preduzeća grada Subotice sa svojim saradnicima, direktorka Doma zdravlja Subotica kao i zaposleni u Službi hitne medicinske pomoći, čelnik humanitarne, nezavisne i dobrovoljne organizacije „Crveni krst“, kao i predstavnici Grada Subotice i nadležnih službi Gradske uprave grada Subotice.

14399_3.jpg

4. Subotički polumaraton, koji će se održati u sklopu obeležavanja dana grada Subotice 29.08.2021. godine, organizuje Sportsko udruženje „Horizont“ kojem će, kako je odjeknulo na radnom sastanku, svi učesnici sastanka, u skladu sa dosadašnjom uspešnom i kvalitetnom saradnjom, pomoći da uz zajedničke napore organizuju uličnu trku pod sloganom „Trči kroz istoriju“, drugu po masovnosti u Srbiji, posle čuvenog „Beogradskog maratona“.
Dok će se trkači kroz sportsku aktivnost brinuti o svom zdravlju ujedno će biti u mogućnosti da uživaju u znamenitostima i secesijskim lepotama našeg grada, posmatrajući Gradsku kuću, Narodno pozorište sa njegovim korintskim stubovima, palatu Rajhl Ferenca, spomenik Ivanu Sariću, Dežeu Kostolanjiju i druge kulturno istorijske objekte grada Subotice.

14399_7.jpg

Kako je dr Balint Pastor, predsednik Skupštine grada u svojstvu domaćina današnjeg sastanka istakao, upravo je ovo jedna od sportsko rekreativnih manifestacija koja promoviše trčanje i zdrav način života, ali ujedno utiče na turistički potencijal i privlačnost grada Subotice.
Prijave za Subotički polumaraton su otvorene i zainteresovani trkači mogu da se prijave na sajtu www.supm.rs za trku od 5 km, trku od 10 km i polumaraton (21,1) km.

 

 

 

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*