Održan sastanak u okviru projekta „Unapredimo sport u Vojvodini”

U okviru plana i programa za realizaciju projekta „Unapredimo sport u Vojvodini“, u Plavoj sali Gradske kuće danas je održan peti radni sastanak na temu „Funkcionisanje sporta na lokalnom nivou“. Sastanku su prisustvovali predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, Grada Subotice i opština Bačka Topola, Mali Iđoš i Vrbas.

14592_1.jpg

Član Gradskog veća zadužena za oblast sporta i omladine Nataša Aleksić izjavila je, tim povodom, da se na ovom radnom sastanku razgovaralo o više tema, prvenstveno o unapređenju sporta na nivou gradova i opština i inspekcijskom nadzoru.

 14592_2.jpg

„Tokom ovog konstruktivnog sastanka razmenili smo iskustva sa predstavnicima Pokrajinskog sekretarjata za sport i omladinu i opština Bačka Topola, Mali Iđoš i Vrbas, definisali prioritete i pravce daljeg delovanja po pitanju razvoja sporta na lokalnom nivou i dogovorili nastavak saradnje sa Pokrajinskim sekretarijatom sa sport i omladinu putem pokretanja novih razvojnih programa“, naglasila je Nataša Aleksić.

Podsekretarka u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omadinu Aranka Binder navela je da je danas u Subotici održan peti po redu od ukupno 11 planiranih radnih sastanaka u okviru projekta „Unapredimo sport u Vojvodini“.

„Cilj nam je da predstavnicima svih 45 opština sa teritorije AP Vojvodine pojasnimo, mada se već godinama primenjuje, Zakon o sportu i podsetimo ih na neke važne stvari koje se odnose na rokove, programe, budžete. Lokalne samouprave često imaju dosta pitanja, naročito iz oblasti sportske inspekcije, i Sekretarijat želi da nas dožive kao instutuciju kojoj uvek mogu da se obrate ukoliko imaju bilo kakvih dilema u okviru primene Zakona o sportu“, kazala je Aranka Binder.

14592_3.jpg

U skorijoj budućnosti, dodala je, očekuje nas jedan vrlo dinamičan period, s obzirom na to da se donosi nova strategija razvoja sporta u Republici Srbiji.

„Shodno tome, pristupićemo i programu razvoja sporta u AP Vojvodini sa pripadajućim akcionim planovima, a po Zakonu o sportu i svaka lokalna samouprava je u obavezi da izradi svoj program razvoja sporta. Današnji sastanak je bio idealna prilika da razmenimo iskustva i priprikupimo dragocene informacije koje će nam pomoći u izradi ovih ključnih akata na nivou republike i pokrajine, ali i da pomognemo lokalnim samoupravama da to implementiraju u neke svoje buduće programe razvoja“, istakla je Aranka Binder.

14592_4.jpg

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*