Održana 22. Zokijeva regata

Na Savskom jezeru i na Dunavu kod Zemuna minulog vikenda je održan jubilarni 22. Memorijal „Zoran Radosavljević“ – Zokijeva regata.

    
Održana 22. Zokijeva regata 1Foto: Snežana Radosavljević

Organizatorka jedriličarske regate, Snežana Radosavljević, Zoranova sestra, rekla je za Danas da je takmičenje organizovano na dva regatna polja u četiri kategorije i za sve starosne uzraste.

“Najmlađi jedriličari su se takmičili na Savskom jezeru u subotu i nedelju, a na Dunavu kod Zemuna su jedrili svi ostali. Zadovoljstvo mi je što svi vole da jedre na Zokijevoj regati.”

Što se konačnih rezultata tiče, u ukupnom plasmanu kod najmlađih jedriličara, u klasi Optimist za decu do 15 godina, kojih je na regotnom polju bilo 24-oro, najuspešniji je bio Marko Ađanski (JK Gemax), a odlikovani su i dečaci I devojčice do 12 godina.
Krstaša je bilo četiri, najuspešniji kormilar je bio Ivan Cvejić (JK Ada). U klasi Micro, gde je nastupilo sedam posada, zlato je osvojila ekipa JK Zemuna, kormilar Zlatan Zlatković.

U klasi Laser standard zlato je osvojio Neven Nikolić (JK Gemax), u klasi Laser radial prva je bila Miljana Zeković (JK Zemun) I u klasi Laser 4,7 prvi je do cilja je stigao Relja Milovanović (JK Gemax).

Snežana Radosavljević je dodala da su ovu tradicionalnu jedriličarsku regatu pokrenuli Zoranovi prijatelji sa kojima je jedrio, a ona nastavila da organizuje memorijal, omogućivši velikom broju zaljubljenika u ovaj sport da svojom pozitivnom energijom čuvaju uspomenu na heroja otadžbine.

Regata je posvećena uspomeni na Zorana Radosavljevića, strastvenog mornara i borbenog pilota elitne 127. eskadrile Jugoslovenskog ratnog vazduhoplovstva, koji je život izgubio štiteći vazdušni prostor 26. marta 1999. godine, tokom NATO bombardovanja SRJ.

 

 

IZVOR:DANAS

 

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*