Održana druga „Zabijačka“

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća za kulturu Daliborom Rožićem prisustvovao manifestciji „Zabijačka“ koja se po drugi put održava u prigradskom naselju Budisava, a u organizaciji Udruženja građana „Oživimo Budisavu“. To Udruženje pozvalo je sve meštane da posete ovu, sada već tradicionalnu manifestaciju, i da učestvuju u takmičenju u topljenu čvaraka, pravljenju kobasica, švargle i ostalih delikatesa.

– Veliko mi je zadovoljstvo što prisustvujem manifestaciji kojoj je ovo drugo po redu zvanično izdanje, odnosno koja je odavno poznata u ovom selu, a to je nekadašnji svinjokolj, današnja zabijačka. Zabijačka je poznata malo starijim generacijama, dok za mlađe ona predstavlja ručak posle svinjokolja. I želja organizatora i naša želja je da Budisava opet postane prepoznatljiva po svinjokolju i da se time izdvoji, kao što svaki deo Novog Sada, a posebno prigradska naselja imaju svoje specifičnosti. Upravo ta šarenolikost čini bogatu i jedinstvenu kulturnu ponudu Novog Sada čime privlačimo domaće i strane turiste. Budisavska „Zabijačka“ ima kulturloško-socijološki, ali i ekonomsko-privredni karakter, tako da greši svako ko je svodi na puki vašarski nivo. Ovo je mesto susreta ljudi, jačanje bliskosti i prijateljstva i dobrosusedskih odnosa, a oduševljen sam odzivom građana koji su došli u velikom broju i pored loših vremenskih uslova. Ekipama koje se takmiče želim sreću u spremanju specijaliteta, a kako vidim biće tu kobasica, džigerice, čvaraka i ostalog. Želim vam da oživite ovo naše selo, i da Budisava bude mesto poznato po ovoj manifestaciji kao nekada – rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

I ove, kao i prethodne godine, Gradska uprava za kulturu podržala je održavanje te manifestacije, a za učešće se prijavilo čak 25 ekipa.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*