Održana sednica Pokrajinske vlade

Pokrajinska vlada je na današnjoj sednici razmotrila Informaciju o zaduživanju, za finansiranje kapitalnih investicionih rashoda AP Vojvodine u oblasti sistema zdravstvene zaštite i sistema upravljanja vodama.

Za finansiranje tih kapitalnih investicionih rashoda obezbediće se sredstva ugovaranjem okvirnog dugoročnog kredita kod poslovne banke, u ukupnom iznosu maksimalno 1.600.000.000,00 dinara. Ponude poslovnih banaka obezbediće se putem javnog poziva, za koji je zadužen Pokrajinski sekretarijat za finansije.

Kredit je namenjen za unapređivanje infrastrukturnih kapaciteta institucija čiji je osnivač AP Vojvodina – za nabavku medicinske i nemedicinske opreme i za izgradnju i kapitalno održavanje vodoprivrednih objekata.

Pokrajinska vlada je razmotrila danas informaciju o finansiranju nastavka izgradnje Narodnog pozorišta u Subotici i zadužila Upravu za kapitalna ulaganja Vojvodine da i dalje sprovodi aktivnosti i obavlja stručne poslove u finansiranju ovog značajnog projekta.

U 2017. godini, u jednakim iznosima iz republičkog i pokrajinskog budžeta, za sedmu fazu projekta, bila su obezbeđena 223 miliona dinara.

Finansiranje naredne, osme faze nastavlja se u 2018. godini. Vrednost radova, koji će u ovoj fazi biti izvedeni, planirana je u iznosu od 370,7 miliona dinara. Za ovu namenu, 166,9 miliona dinara dodelilo je Ministarstvo kulture i informisanja, 166,9 miliona dinara obezbeđeno je u pokrajinskom budžetu za 2018. godinu i 37,7 miliona dinara biće obezbeđeno u budžetu Grada Subotice.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*