Održana tradicionalna 75. „Prvomajska regata“na Paliću

Za vikend, u period od 30. aprila do 2. maja je na Paliću, u organizaciji Jedriličarskog Kluba Palić održana tradicionalna 75. „Prvomajska regata“, a koje se održava u nizu regata koje se boduju za Državno prvenstvo.

Učestvovalo je 99 takmičara, i to 96 takmičara iz Srbije i 3 takmičara iz Mađarske, koji iz godine u godinu se vraćaju na ovu regatu radi dobrog jedrenja i druženja. Takmičari iz Srbije su bili predstavnici 12 klubova.

Regata je održana u klasi FINN, Laser standard, Laser Radial, laser 4.7 i OPTIMIST.

Regata se može smatrati veoma uspešnom, na kojoj su takmičari mogli da se dokažu po raznim uslovima. Vremenski uslovi su omogućili održavanje 6 trka, i to 3 trka u petak po 4-5 m/s i 3 trke u nedelju po veoma jakom, ekstremnom vetru od 11-15 m/s.

Domaćini su i ovu sezonu sa veoma dobrim rezultatima započeli. Do pobedničke postolje su stigli sledeći takmičari Jedriličarskog Kluba Palić:

  • Tihomir Zakić 1. mesto u klasi FINN
  • Luka Sretenović 3. mesto u klasi Laser 4.7 – generalno i 3. mesto u klasi Laser 4.7 – dečaci
  • Kristina Boja – 2. mesto u klasi Laser Radial – devojčice i 3. mesto u klasi Laser Radial – generalno
  • Danilo Bešić 3. mesto u klasi Laser Standard
  • Bertalan Molnar 1. mesto u klasi OPTIMIST – dečaci do 12.godina
  • Nenad Zakić mesto u klasi OPTIMIST – generalno i 2. mesto u klasi OPTIMIST – dečaci

Uspešne takmičare sa Palića su i na ovoj regati predvodili treneri Ištvan Boja i Dejan Zakić.

Takođe, lepe rezultate su postigli i ostali takmičari Kluba: Tamaš Arnold, Sven Skenderović, Aleksa Sretenović, Roland Kovač, Dario Bešić, Mate Salai, Robert Kovač, Igor Ujvari, Balint Firstner i Atila Dubičanac.

Regata je održana uz finansijsku podršku Jedriličarskog Saveza Srbija i sledećih sponzora: Stars d.o.o. Palić, Venera bike i Goodwill pharma.

Naredne regate, koje će se održati na Paliću su SEEOOC 2021 (Otvoreni Kup Jugoistočne Evrope za klasu Optimist – međunarodna regata), koje će se održati u periodu od 7. do 9. maja i Otvoreno Prvenstvo Vojvodine, dana 15 i 16. maja.

 

 

IZVOR:BALKANTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*