Održavanje festivala od velike važnosti za promociju turizma

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima manifestacionog turizma, kako bi definisali uslove neophodne za održavanje umetničkih i muzičkih festivala tokom avgusta i septembra, koji su označeni kao povoljni period u kontekstu epidemiološke situacije.

 

Sastanku su prisustvovali predstavnici festivala „Egzit“, „Guča“, „Bir Fest“, „Nišvil“, „Lavfest“, „Arsenal“, „Beogradski festival igre“, koji zajedno sa ostalim organizatorima događaja u Srbiji (godišnje oko 2.000 manifestacija i 14.000 poslovnih i kongresnih događaja) doprinose državnom budžetu sa više od 200 miliona evra i generišu više od 10.000 stalnih i više desetina hiljada honorarnih poslova. Predstavnici sektora izložili su probleme održavanja festivala i revitalizacije sektora, koji je među najpogođenijim negativnim posledicama pandemije.

TANJUG

 

Predsednica Vlade Ana Brnabić najavila je da će Vlada Republike Srbije vrlo brzo usvojiti jasan plan otvaranja zemlje, i istakla da je održavanje manifestacija i festivala veoma važno, kako u cilju promocije lokalnog turizma Srbije tako i kompletne revitalizacije sektora manifestacionog turizma.

 

Saopšteno je da će festival „Egzit” biti održan od 13. do 16. avgusta, dok će se niški festival „Nišvil“ i festival „Lavfest“ u Vrnjačkoj banji održati u standardnim terminima – od 13. do 15. avgusta, odnosno od 6. do 8. avgusta. Festival „Guča“ ove godine biće održana od 6. do 9. avgusta, dok će beogradski festivali „Bir Fest“ i „Mjuzik Vik“ na Ušću, biti održani od 20. do 23. avgusta, odnosno od 28. do 30. avgusta, dok će „Beogradski festival igre“ početi 11. septembra.

 

Shvatajući značaj kulture, kreativne ekonomije i turizma, predsednica Vlade Ana Brnabić već je, među prvim državnicima u svetu, dala podršku održavanju festivala u Srbiji u avgustu mesecu, što su mnogobrojni svetski mediji preneli kao pozitivnu vest.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*