Ogorčenje u Crnoj Gori zbog hapšenja na Gazimestanu

Ovim nasilnicima Đukanović, Krivokapić i Bečić više puta su priznali „državu”, koja se potom ovako ponaša prema građanima Crne Gore, kaže za „Politiku” Andrija Mandić

(Fotografije Printskrin/Kosovo onlajn)

Podgorica – Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić zatražio je od vlasti u Prištini da saopšte da li su i zašto uhapsili državljanina Crne Gore Rista Jovanovića, tokom obeležavanja Vidovdana na Gazimestanu.

„Mediji objavljuju snimak na kojem snage KPS-a, uz primenu sile, hapse mladića za koga pišu da je iz Podgorice. Od prištinskih vlasti tražimo da nam saopšte da li su i zašto uhapsili našeg državljanina, te da, ukoliko nije počinilac krivičnog dela, odmah bude pušten na slobodu”, napisao je Krivokapić na „Tviteru”.

Crna Gora je zahvaljujući prenosu RTS-a saznala da je njen državljanin uhapšen na Gazimestanu.

„Policija na Gazimestanu privela je mladića iz Podgorice zato što je ukazao da nema potrebe da pretresaju monahinju. Pripadnici specijalne policije odveli su ga sa kapije ulaza u dvorište spomenika na Gazimestanu, ubacili u vozilo policije i, uz pratnju, udaljili se prema Prištini”, javila je RTS.

Jovanović je za Vidovdan s grupom Podgoričana otišao na Kosmet kako bi prisustvovao centralnoj ceremoniji na Gazimestanu.

Privođenje Podgoričanina Jovanovića osuđuje i Andrija Mandić, jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) i predsednik Nove srpske demokratije. On je kazao da su ovim nasilnicima koji se na ovaj način ophode prema građanima Crne Gore, Milo Đukanović, Zdravko Krivokapić i Aleksa Bečić „više puta priznali državu”.

„Postupanje tzv. policije Kosova na Gazimestanu je iživljavanje nad srpskim narodom i SPC. Među nevino uhapšenima ima i onih iz Crne Gore. Sramne scene. E, ovim su nasilnicima Đukanović, Krivokapić i Bečić priznali više puta ’državu’, koja se potom ovako ponaša prema građanima Crne Gore”, izjavio je za „Politiku” Mandić.

Poslanik Ujedinjene Crne Gore lekar Vladimir Dobričanin saopštio je da su oni koji su hapsili mladića upravo oni isti koji su „trgovali organima otetih Srba i Crnogoraca sa Kosova i Metohije, koji su zaklane, odrane, obezglavljene i ponižene bacali u jamu Volujak, ubili našu decu u kafiću ’Panda’, kolima gazili mališane koji su izašli jednog vrelog leta pored reke ne sluteći da će im to kupanje biti poslednje u životu”.

„Ovo su isti oni koji su zaklali one naše žeteoce u Starom Grackom, koji su oteli i ubili dvanaest članova porodice Kostić, od kojih je najmlađi imao tek par meseci”, kaže Dobričanin. Ovo su isti oni koji su ubijali naše vojnike i pripadnike policije na Košarama, po gradovima i selima, na Paštriku, na poljima.

„Ovo su isti oni koji su sekli glave našem sveštenstvu, oni koji nam ruše crkve i manastire, koji su mi srušili kuću”, dodao je.

Demokratski front zahteva od  Vlade Crne Gore da od svojih partnera iz tzv. države Kosovo traži hitno puštanje na slobodu Rista Jovanovića, jer ukoliko Jovanović ne bude pušten, DF će organizovati proteste.

„Ukoliko Vlada Crne Gore prećuti ovaj skandal i ukoliko Jovanović ne bude odmah pušten, DF će organizovati proteste ispred prostorija tzv. države Kosovo u Podgorici. I ovaj događaj govori da smo bili i te kako u pravu kad smo se još 2008. godine borili da se ni po koju cenu ne sme priznati ova lažna država. Tada je vlast Demokratske partije socijalista zabila nož u leđa Srbiji i srpskom narodu i ohrabrila albanske ekstremiste da nastave s terorom nad našim narodom”, saopšteno je iz DF-a.

Dodaju da se tako „danas ponašaju i Krivokapić i Bečić, koji koriste svaku priliku za saradnju i čestitke osobama koje predvode taj progon Srba na KiM”.

„Ne bi nas čudilo”, poručuju iz DF-a, „da su oni nasilnici koji su maltretirali monahinju i oteli Jovanovića primili vakcine koje im je upravo poslala Vlada Crne Gore.”

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*