Opera SNP-a otvara Nomus premijerom Listove opere „Sardanapalo“

Opera SNP-a otvara Nomus premijerom Listove opere Sardanapalo

Opera Srpskog narodnog pozorišta otvoriće u utorak, 9. aprila Novosadske muzičke svečanosti, na sceni „Jovan Đorđević“ s početkom u 20 časova, koncertnim premijernim izvođenjem nedovršene opere Franca ListaSardanapalo, a nastupiće solisti: Anuš Hovhanisjan, sopran (Jermenija), Hektor Lopez Mendoza, tenor (Meksiko), Vazgen Hazarjan, bas (Nemačka).

Diriguje Đanluka Marčano, učestvuje ženski Hor i Orkestar Opere SNP-a.

Ulaznice za svečano otvaranje NOMUS-a, su u prodaji na Biletarnici Srpskog narodnog pozorišta.

„Dugo je smatrano da je sačuvani rukopis Listove opere Sardanapalo nepotpuna partitura prvog čina nedovršenog dela, a onda su istraživači Univerziteta u Kembridžu rekonstruisali rukopis u potpunu i celovitu partituru prvog čina opere. O tome je snimljen i dokumetarni film ‘Kako je spašena Listova izgubljena opera’ (https://www.youtube.com/watch?v=EEqRAdUEO2E&feature=youtu.be&fbclid=IwAR1wM89ApANehIQtg3NnI3hyKlHYauGeJPIskYoJNoUa91pNQzuy8x1pVtU)“

Izvor: https://www.facebook.com/nomus.festival/?ref=hl

Prodaja ulaznica za Nomus je počela 25. februara, u prostorijama Muzičke omladine Novog Sada (Katolička porta 2, tel. 021/452-344), radnim danima od 8 do 14 časova.

Organizator Nomusa 2019. je Muzička omladina Novog Sada, a generalni pokrovitelj festivala Grad Novi Sad.

Ulaznice za svečano otvaranje, odnosno za premijeru opere Sardanapalo F. Lista mogu se kupiti na Biletarnici SNP-a (popust od 20% važi samo za studente, đake i članove Muzičke omladine i ostvarivaće se samo na Biletarnici, uz indeks, knjižicu i člansku kartu Muzičke omladine).

O Nomusu: http://www.muzickaomladina.org/nomus/

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*