Oprez u vožnji zbog nestabilnog vremena; Uklonjena voda sa dela autoputa kod petlje Ćuprija

BEOGRAD –

Povremeno jači pljuskovi kiše, praćeni jakim vetrom, i danas mogu donositi veću količinu vode na kolovoz, a tada je i vidljivost često slabija, što vozačima često dodatno otežava vožnju, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Na putevima u šumskim područijima učestali su odroni, ali je prisutna opasnost i od nanosa zemlje koje bujične vode ostavljaju za sobom, zato vozite sporije i pažljivije kako bi imali dovoljno vremena da bezbedno reagujete.

Danas se očekuje manji broj vozila u odnosu na predhodne dane, ali će on sigurno i dalje biti pojačan na autoputevima iz pravca Mađarske i Hrvatske ka Bugarskoj i Makedoniji kao i na putevima koje vode ka Crnoj Gori.

Prema informacijama Uprave granične policije, dobijenim u 06.00 časova, na graničnom prelazu Preševo putnička vozila se zadržavaju jedan sat, a na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Zadržavanja za teretna vozila:

– GP Horgoš, izlaz, 90 minuta,

– GP Kelebija, izlaz, 120 minuta,

– GP Batrovci, izlaz, 120 minuta.

Radovi na nekim putnim pravcima

Na auto-putu E-70, petlja Ruma – petlja Pećinci, do sutra od 7 do 17 časova, radovi na pojačanom održavanju u razdelnom pojasu.

Za saobraćaj su zatvorene preticajne saobraćajne trake oba smera, a saobraćaj se odvija voznim saobraćajnim trakama, saopštilo je JP „Putevi Srbije“.

Auto-put E-75, petlja Vodanj – petlja Kolari, u smeru ka Nišu, do 26. jula radovi na rehabilitaciji kolovoza.

Tokom izvođenja radova, u smeru Beograd – Niš, za saobraćaj će biti zatvorena preticajna i vozna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati preticajnom saobraćajnom trakom suprotnog smera i zaustavnom saobraćajnom trakom smera kretanja.

U smeru Niš-Beograd, za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, dok će se saobraćaj odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.

Stara Pazova-Stari Banovci, do 25. jula u toku svetlog dela dana, radovi na rekonstrukciji kolovoznog zastora, uz naizmenično propuštanje vozila.

Buk-Ušće, u blizini manastira Studenica, do 31. jula radovi na sanaciji klizišta. U toku izvođenja radova, saobraćaj za putnička vozila se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, dok je saobraćaj za teretna vozila obustavljen.

Alternativni putni pravac u toku trajanja obustave za teretna vozila je Ivanjica-Preko brdo-Odvraćenica-Novi Pazar.

Bačka Topola-Senta, do 30. jula od 7 do 17 časova, radovi na sanaciji kolovoza, uz naizmenično propuštanje vozila iz oba pravca, uz semaforsku signalizaciju.

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila.

Uklonjena voda sa dela autoputa kod petlje Ćuprija

Saobraćaj se odvija normalno na autoputu kod petlje Ćuprija, u smeru ka Beogradu, pošto je uklonjena voda iz razdelnog pojasa i preticajne saobraćajne trake, saopštili su danas Putevi Srbije.

To javno preduzeće apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*