Optužnica protiv bivšeg vlasnika „Agrokora” na 459 strana

Ivica Todorić (Foto Tanjug)

U zagrebački Županijski sud je iz Županijskog državnog tužilaštva stigla optužnica u predmetu „Agrokor”, kojom se bivši vlasnik te kompanije Ivica Todorić i još 14 njegovih saradnika terete za protivpravno pribavljanje više od milijardu kuna.

Optužnica protiv Ivice Todorića i još 14 njegovih saradnika ima 459 stranica, a celi spis, koji je stigao u sud je na oko 80.000 stranica.

Portparol suda Krešimir Devčić je rekao da se radi o optužnici koja se očekivala duže vreme.

Dodao je da je sada potrebno odrediti sudiju, koji će raditi na predmetu.

S obzirom na to da optužnica obuhvata 15 osoba, smatra da će proteći neki mesec dok se ne sazove sednica Veća.

Ne zna koliko optužnica ima tačaka, radi se o krivičnim delima zloupotreba poverenja u privrednom poslovanju, falsifikovanju službene dokumentacije, odnosno poslovne isprave, te dodaje da svaka tačka ima određenu štetu i protivpravnu imovinsku korist za koju se tereti Ivica Todorić i njegove firme.

Radi se, rekao je, o više milionskim iznosima.

Devčić je na konferenciji za medije rekao da nije realno očekivati odluku za mesec dana, ali i da sve zavisi od strategije odbrane.

Ukazao je da postoji i mogućnost da se postigne dogovor o optužnici uz saglasnost optuženih pa onda celi proces ide brže.

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu produžilo je 17. avgusta, za još 30 dana rok za podizanje optužnice u slučaju „Agrokor”, zbog složenosti istrage, prenosi Tanjug.

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*