Orlić: Na sastanak u septembru pozvati i predstavnike Javnog servisa i REM-a

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić kaže da bi nastavak dijaloga vlasti i opozicije mogao da se očekuje u drugoj polovini septembra i da bi do tada trebalo definisati teme. „Ostalo je da se razgovara o medijima, predložićemo da se na drugi razgovor pozovu predstavnici medija, Javnog servisa i REM-a, ne bi bilo loše da se na taj način formatira taj razgovor. Ne bi bilo loše da i oni nešto kažu jer se o njima govori stalno, treba i njima prostor da i oni iznesu mišljenje“, rekao je on.

Kaže da je skrenuta pažnja predstavnicima Evropskog parlamenta da su svi koji govore da sa izbornim uslovima nešto nije u redu – izašli na izbore.

„Od Šapca gde je izašao Zelenović, Slobodni građani, Tadić, Nova stranka, Đilasovi na Starom gradu, Jeremić, Radulović. Kad se podvuče crta, njihov problem nisu izborni uslovi već što nemaju šta da traže na izborima. Tamo gde nema ‘leba, tamo su bojkotovali, Srbija to zna, sada će da zna i Evropski parlament“, rekao je Orlić.

Dodao je da je atmosfera dobra i da se govorilo pristojno.

Lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, ocenjujući prvi deo sastanka u okviru dijaloga vlasti i opozicije uz posredstvo evroparlamentaraca, rekao je da je protekao kao što je i predviđeno.

Politikolog Boban Stojanović izjavio je da ne očekuje mnogo od sastanka u okviru dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskog parlamenta, ali napominje da je izuzetno važno da je ovaj proces započet, kao i da je to možda poslednja šansa kako bi se nešto promenilo pred izbore naredne godine.

 

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*