Oštra osuda poslednjeg u nizu slučajeva nasilja nad ženama

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije najoštrije je danas osudilo poslednji u nizu slučajeva nasilja nad ženama, koje je za posledicu imalo smrtni ishod i pozvalo sve nadležne institucije da se još jače uhvate u koštac sa ovim problemom.

Ministarstvo poziva i sve građane koji su žrtve nasilje ili su svedoci tih postupaka da hitno nadležnim državnim organima prijave te slučajeve, kako bi država mogla na najefikasniji način da reaguje.

Resorno ministarstvo apeluje na sve nadležne organe da se sa još većom posvećenošću suoče sa ovim problemom, jer Srbija nije zemlja nasilja, već naprotiv, zemlja koja ima nultu toleranciju na sve oblike nasilja.

Za efikasno suzbijanje nasilja postoje zakonski i strateški mehanizmi, među kojima je i Strategija za sprečavanje i borbu protiv rodno zasnovanog nasilja prema ženama i nasilja u porodici za period 2021. do 2025. godine, koja je usvojena u aprilu ove godine.

Strategija, pored ostalog, predviđa unapređenje opštih i specijalizovanih usluga podrške, kao što su SOS telefoni, sigurne kuće, besplatna pravna pomoć za žene žrtve nasilja na celoj teritoriji Srbije.

Od izuzetne važnosti je da žene znaju da nisu same i da mogu računati na to da će društvo stati uz njih, osnažiti ih i pomoći, dodaje se u saopštenju.

Oštra osuda poslednjeg u nizu slučajeva nasilja nad ženama

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*