Osude pretnji Srđana Noga predsedniku Vučiću

Državni i politički zvaničnici osudili su pretnje bivšeg narodnog poslanika i funkcionera Dveri Srđana Noga upućene predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS-a Zorana Mihajlović osudila je pretnje Srđana Noga upućene predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

„Možete da mislite šta hoćete o nečijoj politici i da se ne slažete koliko god hoćete, ali kad nekom predviđate tragičan kraj i pominjete mu porodicu i decu, onda je to zaista bolesno. Politika se vodi programima, radom i rezultatima, a ne govorom mržnje, a oni koji nemaju da ponude ništa osim pretnji i uvreda treba da se sklone iz politike“, navela je Mihajlovićeva u saopštenju.

Ministar unutrašnjih poslova i predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin reagovao je na pretnje i kazao da „bude li se (na to) ćutalo, svi koji sada ćute dočekaće da i njihovu decu ubijaju u medijima“.

„Kukavica koja je ispred sebe gurala decu da upadaju u Skupštinu Srbije, sada bi da ubije i Vučićevu decu. Svaki dan neki ‘šljam’ poželi smrt Vučiću i njegovoj porodici i to postaje uobičajeno ponašanje koje se i ne komentariše. Nije ovo više pitanje samo za psihijatra, ovo je pitanje za pravosuđe“, naveo je Vulin, prenosi Pokret socijalista.

Osude je uputila i članica Predsedništva SNS Nela Kuburović Kisić.

„Svaki normalan čovek će se zapitati kakav moralni i politički monstum neko treba da bude, kada se sluzi nečijom decom, i pokušava da se mržnjom obračuna sa neistomišljenicima“, navela je Kuburović u pisanoj izjavi.

I član predsedništva Srpske napredne stranke Zoran Đorđević osudio je pretnje, navodeći da je nedopustivo i za svaku osudu i kaznu to što Nogo crta Vučiću metu na čelu.

Đorđević je poručio da će SNS nastaviti borbu protiv nasilja, kriminala, mafije, da će se boriti za obezbeđivanje boljih uslova za život i rad naših građana, da će zaštititi sve kategorije stanovništva, a posebnu brigu voditi o deci koja predstavljaju budućnost Srbije.

Pretnje Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici osudio je i predsednik poslaničke grupe SPS-a Đorđe Milićević, ocenjujući da Nogo iscrtava metu na čelo članova porodice predsednika Vučića i to u trenutku kada je predsednik objavio rat mafiji i organizovanom kriminalu.

„Ovo nije političko ponašanje, već oličenje najprizemnije i najbizarnije negativne kampanje koja samo govori o moralu i karakteru onih koji su ovakav pljavi i nemoralni polititički marketing spremni da vode“, naveo je Milićević.

Povodom pretnji, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković pozvao je nadležne državne organe da reaguju i izrazio očekivanje da će reagovati i EU, pre svega Evropski parlament.

„Nisu ovo pretnje na društvenim mrežama i u medijima koje su politička borba. Može neko da ne voli predsednika Vučića, da se ne slaže sa politikom SNS, ali je monstruozno pretiti trogodišnjem detetu, pretiti bezbednosti i napretku Srbije“, rekao je Petković za TV Pink.

Izjavu Noga osudile su i funkcionerke SNS-a Jadranka Joksimović, Sandra Božić, Biljana Popović Ivković  .

 

IZVOR:RTS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*