Oteta i mučena ćerka avganistanskog ambasadora u Pakistanu

Ćerka avganistanskog ambasadora u Pakistanu oteta je u Islamabadu, držana nekoliko sati i mučena, saopštili su danas zvaničnici obe zemlje.
Oteta i mučena ćerka avganistanskog ambasadora u Pakistanu

Foto: Pixabay (ilustracija)
Niko nije uhapšen zbog napada na 26-godišnju Silsile Alikhil, koji se dogodio u petak. Avganistansko ministarstvo spoljnih poslova zatražilo je hitnu istragu i navelo da je ona „teško mučena“.
U bolničkom medicinskom izveštaju, u koji je Asošijeted pres imao uvid, navodi se da je pretrpela udarce po glavi, imala tragove vezivanja na zglobovima i nogama i da je teško pretučena.
U zveštaju se navodi da su je otmičari držali više od pet sati i da ju je policija dovela u bolnicu u Islamabadu. Nisu navedeni detalji otmice niti okolnosti pod kojim je oslobođena.
Pakistan je napad nazvao „uznemirujućim“ i rekao da je pojačana bezbednost rezidencije avganistanskog ambasadora u Islamabadu.
Avganistansko ministarstvo spoljnih poslova je najoštrije osudilo „gnusni čin“ i izrazilo zabrinutost za bezbednost svojih diplomata i njihovih porodica u Pakistanu.
Sa povlačenjem američkih i NATO trupa iz Avganistana eskaliralo je nasilje u toj zemlji a pojedini zvaničnici iz Kabula pojačali su verbalne napade na Pakistan.
IZVOR:021.RS

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*