Otkrivena 52 vozila kojima je istekla registraciona nalepnica

Ministarstvo unutrašnjih poslova Vlade Republike Srbije saopštilo je da su pripadnici saobraćajne policije u Beogradu, tokom pojačane kontrole saobraćaja uz upotrebu vozila opremljenih kamerama i savremenim informacionim sistemima, danas za samo četiri sata iz saobraćaja isključili 52 vozila kojima je istekla registraciona nalepnica.

Zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković istakao je da će saobraćajna policija u narednom periodu sprovoditi pojačanu kontrolu, i to uz upotrebu ovih vozila, koja doprinose većoj efikasnosti u otkrivanju prekršaja.

Milinković je precizirao da je u prva četiri sata kontrole, pored prekršaja isteka registracione nalepnice, otkriveno i pet slučajeva nekorišćenja sigurnosnog pojasa, dva vozača su sankcionisana zbog vožnje bez vozačke dozvole, dok su dvojica prekršajno kažnjena zbog nepropisnog preticanja.

Vozila opremljena savremenom tehnologijom, između ostalog, omogućavaju policijskim službenicima da direktno iz automobila provere lica i vozila.

Takođe, vozila imaju ugrađen sistem prepoznavanja tablica i njihovo upoređivanje sa bazom nestalih i neregistrovanih vozila, komunikaciju i uspostavljanje video-veze sa kolegama, pristup sistemu video-nadzora, kao i GPS navigaciju patrolnih jedinica kako bi brzo stigle na mesto događaja, navodi se u saopštenju.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*