Otvoren društveni dom u Verićima

Banja Luka – Nakon više od tri decenije čekanja, meštani Verića su dobili savremeno izgrađen i opremljen društveni dom. Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, svečano je otvorio ovaj društveni dom i tom prilikom naglasio da je Grad uložio 100.000 maraka za uređenje i opremanje doma. On je rekao da će ovo biti multifunkcionalan objekat u kojem će, pored mjesne zajednice, biti smešteni ambulanta, apoteka, laboratorija, a predviđen je i prostor za nevladine organizacije.

– Ovo je sigurno najljepši i najuređeniji dom na seoskom području. Urađeni su fasada, stolarija, spoljašnje uređenje, kao i prilaz domu. Verići su naselje u kojem su veoma aktivna udruženja kao i mesna zajednica, ovde žive veoma vredni i radni ljudi, i zaista im treba pomoći – rekao je Radojičić.

On je najavio da će se uskoro biti raspisan tender za izgradnju velikog objekta na Laušu, vrednosti oko million maraka u kojem će biti smeštene obe mesne zajednice, policijska stanica, matična kancelarija.

– Nakon toga sledi Petrićevac, gde je takođe napravljen projekat i obezbeđena početna sredstva. Nadam se da ćemo do kraja godine ući i u taj posao. Iduće godine završićemo unutrašnje uređenje doma u Krminama i odredićemo još dve lokacije na kojima ćemo dodatno raditi, vodeći računa da bude na različitim krajevima grada. Prošle godine smo društvene domove radili u Dragočaju, Ljubačevu i Debeljacima – naglasio je gradonačelnik.

Predsednik Saveta MZ Verići Slaviša Vučkovac, izrazio je zahvalnost Gradskoj upravi i gradonačelniku na pomoći prilikom uređenja i opremanja društvenog doma. On je podsetio da je gradnja doma započeta još pre 33 godine i da je sada konačno završen. On je istakao da je izgradnja doma od ogromnog značaja za lokalno stanovništvo koje ća sada mnoge usluge dobijati na jednom mjestu, u savremenom objektu.

Izvor: Grad Banja Luka

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*