Otvoren još jedan klub za starije sugrađane

Gradonačelnik Beograda prof dr. Zoran Radojičić prisustvovao je otvaranju 29. Kluba za seniore u okviru Mreže dnevnih centara i klubova Gerontološkog centra Beograd. Radojičić je istakao da će Grad Beograd nastaviti da vodi odgovornu socijalnu politiku, a ujedno najavio i otvaranje 30. kluba do kraja godine.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo jer prisustvuje otvaranju još jednog kluba za najstarije sugrađane koji su, kako je rekao, od velike važnosti za Grad Beograd, što se moglo videti u prethodne četiri godine tokom kojih je otvoreno devet ovakvih klubova.

„Takva politika je nešto od čega nećemo odustati, jer se korisnici ovakvih klubova nalaze u periodu života kada bi trebalo da uživaju u plodovima svog rada. Grad Beograd je tu da obezbedi što bolje uslove u dnevnim centrima i klubovima kako bi se korisnici, pre svega, osećali prijatno u ovom okruženju“ – rekao je Radojičić.

On je dodao da je za korisnike od velike važnosti i da budu fizički aktivni, čemu će u novootvorenom klubu na opštini Savski venac sigurno doprineti i prostorija za vežbanje sa savremenim spravama.

„Pozitivna energija i dobra atmosfera su veoma važni faktori zdravog i dugovečnog života. Grad Beograd će nastaviti da pomaže rad ovih klubova, a do kraja godine očekujemo da bude otvoren i 30. klub za starije. Sigurno je da tu nećemo stati, već ćemo unapređivati rad postojećih i truditi se da pronađemo sredstva za otvaranje novih“ – zaključio je Radojičić.

Sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević rekla je da dnevni centri i klubovi predstavljaju najveću klupsku mrežu penzionera ne samo u Beogradu i Srbiji već i u regionu.

„Želim da zahvalim gradonačelniku na velikoj podršci u daljem razvijanju klupske mreže. U narednom periodu će sigurno biti otvarani novi klubovi, jer Grad Beograd neće odustati od socijalne politike kakvu trenutno vodi“ – rekla je Nataša Stanisavljević.

Direktorka Gerontološkog centra Beograd Suzana Mišić kazala je da se svi zaposleni u toj ustanovi trude da korisnicima na stručan i adekvatan način pomognu i stvore prijatno okruženje za njih.

Novi, 29. klub za starije nalazi se na Autokomandi i nosiće ime dugogodišnje aktivistkinje dnevnih centara i klubova Gerontološkog centra Beograd – Radane Pupić, a od drugih se razlikuje što pruža mogućnost rekreativnog fitnes-vežbanja za seniore.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*