Otvoren nacionalni štand Srbije na sajmu preduzetništva u Celju

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević otvorio je danas na 51. Međunarodnom sajmu privrede i preduzetništva u Celju, nacionalni štand Republike Srbije, koja je ovogodišnja zemlja partner vodeće sajamske manifestacije u oblasti preduzetništva.

Otvaranju su prisustvovali predsednik Republike Slovenije Borut Pahor i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije Rasim Ljajić.

Milićević je naglasio da su Srbija i AP Vojvodine, u organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Pokrajinske vlade i privrednih komora Srbije i Vojvodine, napravile izuzetan nastup naših privrednika na celjskom sajmu i na najbolji mogući način predstavile domaću privredu.

„Pozvali smo danas i slovenačke partnere da ulažu u Srbiju i verujem da će nastup naših privrednika na MOS- u rezultirati novom poslovnom saradnjom srpskih i slovenačkih firmi“ – kazao je Milićević.

On je podsetio je privredna saradnja Srbije sa Slovenijom izuzetna. U 2017. je spoljnotrgovinska razmena premašila milijardu evra, a u prvih šest meseci ove godine zabeležen je trend rasta od 10 odsto.

„Slovenija je jedan od najznačajnijih aktera po pitanju direktnih stranih investicija u Srbiji, među prvih pet zemalja. To je ambijent u kome tražimo prostor za dodatnu saradnju“ – kazao je potpredsednik Milićević uz uverenje da je nastup na celjskom sajmu dobra prilika da se pronađu novi putevi i modeli te saradnje.

Potpredsednik Milićević je još naveo da je Srbija danas dobro mesto za ulaganje, te da Pokrajisnka vlada nizom mera podrške privredi čini sve da privuče što veći broj i domaćih i stranih ulagača.

„Verujem da u tome uspevamo. O tome govore dobri pokazatelji u prvih šest meseci ove godine sa zabelženih 4,5 odsto rasta bruto drštvenog proizvoda“ – rekao je potpredsednik Milićević.

Na nacionalnom štandu Srbije predstavile su se 22 domaće kompanije, kao i turističke organizacije širom Srbije.

U delegaciji Pokrajinske vlade u Celju borave i pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković i predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*