Otvoren poziv za Školu participacije u Gracu

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“ otvorila je poziv za Školu participacije u Gracu koja ćese održati od 1. do 8. avgusta.
Otvoren poziv za Školu participacije u Gracu

Foto: EPK 2021
Kako kažu iz fondacije, polaznici će na obuci obrađivati temu „umetnosti zajednice“ u urbanim prostorima, a sve će se odvijati kroz radionice zvuka, fotografije, snimanja, dizajna kostima i scene, dramaturgije, pisanja teksta i performansa.
Svi zainteresovani građani mogu se prijaviti na mejl international@ns2021.rs, a rok za prijavu je do 6. juna u ponoć.
Učesnici u projektu imaće priliku da rade pod mentorstvom predstavnika Walk the Plank (UK) i to u sklopu projekta verbatim pozorišta „Eggenberger Stadtgeflüster“ u okviru najvećeg letnjeg festivala u Gracu, La Strada.
Za učešće u programu mogu se prijaviti svi oni koji su stariji od 18 godina, koji žive na teritoriji Republike Srbije, a takođe su posvećeni kreativnom radu i zainteresovani su za rad sa lokalnim zajednicama, bez obzira na prirodu i nivo njihovog obrazovanja.
Kako navode u fondaciji, od odabranih kandidata očekuje se otvorenost za rad sa kolegama iz cele Evrope, kao i spremnost da stiču nove veštine.
„Za učešće na obuci potrebno je poslati radnu biografiju i motivaciono pismo od 300 reči u kome će kandidati objasniti zašto žeke da učestvuju u samoj obuci, kao i šta imaju da ponude“, kažu iz fondacije.
Oni dodaju i da od zainteresovanih očekuju da ove dokumente dostave na engleskom jeziku.
„Škola participacije je obuka organizovana u okviru projekta Kreativne Evrope European Outdoor Arts Academy – School of Participation, koja okuplja do 30 učesnika iz devet partnerskih zemalja (Velika Britanija, Bugarska, Litvanija, Austrija, Srbija, Irska, Jermenija, Estonija i Mađarska) kako bi stekli nova praktična znanja i iskustva u kreiranju umetničkih participativnih sadržaja na otvorenom“, stoji u saopštenju fondacije.
Prošla obuka u okviru Škole participacije, „Making Art that Matters“ održana je onlajn od 12. do 16. aprila i okupila je 20 polaznika iz osam zemalja koji su imali priliku da se upoznaju sa principima i primerima angažovane umetnosti, otkrivali su značaj umetničkih intervencija i performansa za pokretanje društvenih promena.
Tema koju su polaznici obrađivali tokom pet dana bila je ekologija i zaštita životne sredine. O iskustvima polaznika, možete čitati na sajtu „Novi Sad – Evropska prestonica kulture“.
„Imajući u vidu trenutnu situaciju sa pandemijom koronavirusa, te i same mere koje u budućnosti mogu uticati na putovanje učesnika, organizatori zadržavaju pravo da otkažu obuke ili da ih održe onlajn“, zaključuju iz fondacije.
Zainteresovani više informacija o pozivu, kao i samom projektu, mogu pronaći na OVOM sajtu.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*