Otvorena izložba umetnika “Dortmundske grupe“

 

 

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić prisustvovao je otvaranju izložbe članova Udruženja likovnih umetnika “Dortmundska grupa“ koju organizuje Kulturni centar Novog Sada. Udruženje “Dortmundska grupa“ postoji već 62 godine. Povodom proslave ulaska u sedmu deceniju rada, Udruženje je organizovalo nekoliko izložbi, pa se tako i u Novom Sadu, 15 članova ovog Udruženja predstavlja radovima iz oblasti slikarstva, grafike, fotografije, kao i prostornih dela, skulpture, objekata i instalacije.

– Veoma mi je drago što je Novi Sad domaćin izložbe uglednog umetničkog Udruženja, a koje je iz našeg pobratimskog grada Dortmunda. Prijateljstvo s Dortmundom datira odavno, a najviše zajedničkih aktivnosti ostvareno je upravo u oblasti kulture. Razmena umetnika je ono što karakteriše tu saradnju, obogaćuje obe sredine, i doprinosi našem boljem upoznavanju. Takođe smo ponosni na letnju džez akademiju koja je naša tradicionalana manifestacija u kojoj učestvuju i muzičari iz Dortmunda. Izložba likovnih stvaralaca Dortmundske grupe uklapa se u koncept aktivnosti Novog Sada kao Evropske prestonice kulture, a ima i veliki umetnički značaj, pa pozivam publiku da je obavezno poseti narednih dana– istakao je Dalibor Rožić.

U susret Evropskoj prestonici kulture, predstavnici dva grada pobratima, intenziviraju planove i pripreme programa dalje kulturne saradnje u okviru koje Kulturni centar Novog Sada priređuje i ovu izložbu.

Umetnici i to Jan Bormann, Maria Teresa Crawford Cabral, Mariana González Alberti, Sabine Held, Gudrun Kattke, Silvia Liebig, Dina Nur, Michael Odenwaeller, Monika Pfeifer, Alexander Pohl, Christian Psyk, Erika A. Schäfer, Wolfgang Schmidt, Roul Schneider, Claudia Terlunen, će se predstaviti sa oko 40 radova.

Posetioci izložbu mogu pogledati do 6. oktobra, radnim danima od 9.00 do 15.00 časova u Klubu Tribina mladih Kulturnog centra Novog Sada.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*