Otvorena kompletno renovirana ambulanta u selu Vidanje kod Kline

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da je u povratničkom selu Vidanje, u opštini Klina, danas otvorena zdravstvena ustanova koja je kompletno renovirana sredstvima ove kancelarije.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pokrenula je projekat obnove svih napuštenih ili zatvorenih seoskih ambulanti u srpskim sredinama u pokrajini kako bi se povećao nivo zdravstvene zaštite.

Prva takva rekonstruisana ambulanta u selu Vidanje, koja primarnom zdravstvenom zaštitom pokriva oko 250 uglavnom starijih žitelja ovog kraja, koji su prethodno išli u domove zdravlja u Osojanu ili u Goraždevcu, primila je danas prve pacijente.

U narednom periodu predstavnici Kancelarije nastaviće sa obilaskom i popisaće sve seoske ambulante kojima je potrebno renoviranje, a postoji potreba za njihovim radom.

Cilj je da se one dovedu u funkcionalno stanje i da naši sunarodnici u svakom trenutku imaju na raspolaganju lekare i medicinsko osoblje, istakla je pomoćnica direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Svetlana Miladinov.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*