Otvorene „Novogodišnje dečije zimzarije“

Otvorene su sedme „Novogodišnje dečije zimzarije“ koje imaju za cilj da kroz kreativne radionice i edukaciju predškolaca i đaka osnovnih škola najmlađim stanovnicima Novog Sada aktivno organizuju raspust i period novogodišnjih i božićnih praznika. Tokom te manifestacije biće organizovano više od 100 različitih programa, a učešće u organizaciji tih programa uzelo je više od 20 ustanova, institucija i organizacija iz Novog Sada.

Ambasadorka ovogodišnjih “Zimzarija“ je desetogodišnja Iva Đorđević, višestruka prvakinja Srbije i Evrope u džez baletu. Ona je poručila da će pokazati drugarima šta ume kako bi ih podstakla da i oni ostvare svoje snove.

Lea Radlovački, predstavnica festivala „Novogodišnje dečije zimzarije“ istakla je da su „Zimzarije“ potpuno besplatne za sve mališane, te da je potrebno da roditelji samo prijave svoje mališane kako bi oni bili deo nekog od programa te manifestacije, dodavši da roditeljski nadzor tokom boravka dece u realizaciji aktivnosti nije nužan.

„Posebno smo ponosni što će biti organizovane kulturne radionice za decu ometenu u razvoju, a ovogodišnji slogan naše manifestacije je „Moja mala otključana planeta“, što znači da će deca u okviru programa otputovati u razne delove sveta, otkriti istoriju, kulturu i tradiciju raznih država“, istakla je ona.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević ocenio je da Grad Novi Sad ima sjajnu saradnju sa organizatorom festivala „Dečijim kulturnim centrom“, a kao veoma pozitivnu stvar, Vučević ocenjuje činjenicu što je preko 20 ustanova i institucija sa teritorije Grada Novog Sada uzelo učešće na ovogodišnjim „Zimzarijama“.

Te institucije i ustanove će zajedno sa organizatorom narednih nedelja, za vreme raspusta i ovih prazničnih dana koji su pred nama, organizovati mnogo dobrih stvari za naše klince, istakao je on.

„Biće mnogo radionica, kreativnih stvari, neće se uzalud trošiti vreme za raspusta, nego će deca biti aktivna za vreme praznika i ovo je nešto što je duboko ukorenjeno u Novom Sadu“, kazao je Vučević

Gradonačelnik Novog Sada je rekao da održavanje „Zimzarija“ predstavlja kvalitetan način organizovanja vremena za najmlađe sugrađane, te da uspešuje i unapređuje ponudu Novog Sada u svakom segmentu za vreme novogodišnjih praznika, prenosi RTV.

„Ponosan sam na organizatore i mi smo srećni da su tako reprezentativne ustanove kao što su muzeji i galerije dali svoje učešće i naši sugrađani i đaci osnovnih škola će moći da se upoznaju sa svim što grad ima, moći će da uče o gradu i mi ćemo se truditi da se oni u potpunosti prepuste svojoj mašti narednih nedelja, a tako ćemo i mi uživati“, zaključio je Vučević.

Ovogodišnje „Zimzarije“ trajaće naredne dve nedelje, odnosno do 5. januara naredne godine, a organizatori pozivaju sve mališane da se na edukativan i kreativan način zabave u društvu vršnjaka na sedmim „Novogodišnjim dečijim zimzarijama“.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*