Otvoreno novo poglavlje saradnje Srbije i Irana

Poslovni susret srpskih i iranskih privrednika počeli su danas u Beogradu, a predsednik Privredne komore Marko Čadež je izjavio na otvaranju da je otvoreno novo poglavlje saradnje Srbije i Irana.

Čadež je pozdravljajući goste iz Irana rekao da učestvuje više od 70 privrednika iz skoro svih oblasti privrede i izrazio očekivanje da će taj skup doneti nova poznanstva i sklopljene poslove, prenosi RTV.

Biznis forumu u hotelu Metropol prisustvuju ministar inostranih poslova Irana Mohamad Džavad Zarif, ministar turizma, trgovine i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić, ministar energetike Aleksandar Antić i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović i ambasador Islamske Republike Irana u Srbiji Hosein Mola Abdelahi.

Čadež je podsetio da će 8. marta biti uvedena direktna avio linija Beograd – Teheran i istakao da će to dodatno doprineti zbližavanju dve zemlje. On je rekao da je postojalo veliko interesovanje za poslovni susret privrednika dve zemlje i da se samo u jednom danu prijavilo 40 uspešnih kompanija iz različitih sektora: energetike, poljoprivrede, građevinarstva, saobraćaja, trgovine, IT i drugih.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*