Ove godine počinje izgradnja Nacionalnog stadiona

Otvaranje Batajničke petlje 7. aprila

(Foto Tanjug)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, na obeležavanju početka radova na izgradnji saobraćajnice Novi Beograd – Surčin koja će povezati Beograd sa autoputem „Miloš Veliki”, da ove godine počinje i izgradnja Nacionalnog stadiona u Surčinu. „Izgradnja Nacionalnog stadiona će biti izvanredan razvojni projekat za opštinu Surčin, ali i za celu Srbiju. Već ove godine krećemo u izgradnju, biće velelepan, dobrim delom će biti od drveta i biće jedan od najmodernijiih stadiona u Evropi”, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

Vučić je kazao da će se nedaleko odatle nalaziti nova saobraćajnica Novi Beograd – Surčin od 7,9 kilometara koja će za 10 do 12 kilometara skratiti izlaz na autoput „Miloš Veliki” nego da se ide na autoput preko Dobanovačke petlje.

Predsednik je rekao da će Nacionalni stadion postati novi centar okupljanja građana i privrednika, pošto će tu biti izgrađena dobra infrastruktura i postojaće dobra saobraćajna veza sa gradom.„Srbija je danas najveće gradilište u Evropi”, naglasio je Vučić.

Otvaranje Batajničke petlje 7. aprila

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će Batajnčka petlja biti otvorena 7. aprila.

„Čak i ne kasnimo. To je važno, ne samo za ljude u Batajnici, već i u Zemun polju, Staroj, Novoj Pazovi…. Samo u Batajnici danas živi 30.000 ljudi. Dugo su to čekali, otvaramo za koji dan”, rekao je Vučić novinarima u Surčinu.

On je poručio da se Srbija danas gradi kako nikada pre.

Cilj je, kaže, da ove godine Srbija ima rast od 5 odsto.

„Teško da možemo do šest odsto da stignemo, ali ako stignemo do pet odsto, bićemo opet u vrhu u Evropi. To možemo da uspemo kroz ovaj treći paket, i verovatno i neku vrstu četvrtog paketa”, rekao je Vučić apostrofirajući značaj trećeg paketa državne pomoći građanima i privredi.

On je ukazao da su za to važne tri stvari, odnosno tri stuba – javne investicije u infrastrukturu, podizanje opšta potrošnje i privlačenje stranih investicija.

„Ako ta tri stuba uspemo da podignemo i ove godine, ogroman smo uspeh napravili za zemlju. To je ono što svi vide, bez obzira na političku orijentaciju”, rekao je Vučić i dodao da je ponosan i srećan što se u Srbiji posle decenija mnogo gradi.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*