Padobranski skok veterana

Manifestacija „Padobranski skok veterana“, koju je organizovao Padobranski klub „Arhistratig“ a podržalo Ministarstvo odbrane, je završena. Skokovi veterana održani su u periodu od 8. do 14. septembra na sportskom aerodromu „Lisičji Jarak“ i niškom vojnom aerodromu „Narednik pilot Mihailo Petrović“.

Više od 30 veterana padobranaca prvo je na sportskom aerodromu „Lisičji jarak“ izvelo padobransku obuku, prvi padobranski skok i tandem padobranske skokove, a potom su na vojnom aerodromu u Nišu realizovali stotinjak padobranskih skokova padobranima tipa „Krilo“ sa visina od 1.000, 1.500 i 3.000 metara.

Pukovnik u penziji Nenad Kuzmanović izuzetno je zadovoljan realizovanim aktivnostima koje imaju osnovni cilj da padobrance veterane, koji nisu skakali od kraja odsluženja vojnog roka, vrate u padobranski sport.

– Projektom se promovišu veterani, vrednosti duha patriotizma, vojničke i ratničke časti, neguju se i razvijaju tradicije. Zahvalni smo ministru odbrane Aleksandru Vulinu i čelnim ljudima Ministarstva odbrane što su prepoznali dobru stranu ovog projekta i omogućili da padobranci posle više desetina godina od odsluženja vojnog roka ponovo skaču padobranom iz aviona, rekao je Kuzmanović.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*