Palmer: SAD uverene u umešanost spoljnih aktera u Crnoj Gori

(Foto A. Vasiljević)

PODGORICA – Sjedinjene Američke Države uverene su da postoji uključenost trećih strana i spoljnih aktera na crnogorskoj političkoj sceni, izjavio je zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Metju Palmer.

„Potpuno smo uvereni u uključenost trećih strana, spoljnih aktera na crnogorskoj političkoj sceni, uključujući širenje dezinformacija putem interneta”, rekao je Palmer za crnogorske TV Vijesti na pitanje da prokomentariše navodno mešanje Srbije u unutrašnja pitanja u Crnoj Gori.

Palmer je pozdravio kao pozitivne neke korake koje je aktuelna vlada u Crnoj Gori preduzela, a kao primer naveo smenu ministra pravde i manjinskih prava Vladimira Leposavića zbog, kako tvrdi, „negiranja genocida”, i usvajanje rezolucije o Srebrenici, prenosi Tanjug.

On je poručio da vlast i opozicija u Crnoj Gori moraju da sarađuju kako bi se sprovele neophodne reforme, i ocenio da je važno da zemlju vode predstavnici koje je narod odabrao kako bi unapredili njihove interese.

„Mislim da smo to jasno videli u slučaju smene ministra Leposavića koja je uključivala saradnju između elemenata vladajuće koalicije, Vlade i opozicionog DPS-a. To je pokazatelj mogućnosti da opozicija i vladajuće stranke nađu zajednički jezik kada je to neophodno. Kada gledamo u budućnost, biće potrebno da određene ključne reforme budu usvojene, ne samo od strane vladajuće koalicije već i uz podršku opozicije”, rekao je Palmer.

On je dodao da će SAD, kao partneri i saveznici, sarađivati sa crnogorskim predsednikom i vladom kako bi se unapredili zajednički ciljevi, uključujući reforme koje će Crnu Goru približiti članstvu u EU.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*