Papa: Uvek je moguće početi ispočetka

RIM –

Za vreme uskršnjeg bdenja u bazilici „Svetog Petar“ u Rimu, papa Franja poručio je vernicima da je „uvek moguće početi ispočetka, jer uvek postoji novi život“, prenosi agencija Ansa njegove reči, koje su upućene ne samo vernicima nego i svima koji prolaze teške dane u drugoj godini pandemije kovida-19.

„U ovim mračnim mesecima pandemije osećamo se blizu Gospoda koji je uskrsnuo, i koji nas poziva da ne izgubimo nadu“, poručio je papa Franja.

papa, franja, ,, uskrs

EPA (VATICAN MEDIA HANDOUT)

Papa poziva i upućuje ne samo na novi početak, već i da se „otvaraju novi putevi tamo gde se čini da ih nema, i da se ide, ako treba, i protiv plime i već viđenog“.

Uskršnje bdenje održano je uz strogo poštovanje anti-kovid mera, i počelo je, zbog policijskog sata ranije nego obično, a prisustvovao je veoma mali broj vernika, koji su pre službe prošli sve mere kontrole.

Uskrsni ciklus slavlja, koji predvodi papa Franja završava se danas misom u Bazilici „Svetog Petra“ u Rimu, blagoslovom i na kraju vekovnom tradicijom objave papine poruke „Urbi et Orbi“.

 

 

IZVOR:RTV

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*