„Parking servis” poklanja „bebi“ parking karte

Iz JKP „Parking servis“ nam u poslednje vreme dolaze pozitivne vesti, a na dobrobit građana Novog Sada. Svedoci smo da je urađen parking u dvorištu Matice srpske, deo Bulevara oslobođenja, parkiralište u Stražilovskoj ulici, kao i parking prostor u Tugenjevoj ulici i u Ulici Veselina Masleše.

Iz ovog Preduzeća najavljuju izgradnju parkinga kod Štranda (ispred stadiona FK „Kabel“), kod Arhiva Grada Novog Sada, kao i izgradnju parkirališta u Radničkoj ulici.

Ovih dana nam iz ovog Preduzeća dolazi lepa i praktična vest – poklon „bebi” parking karte. Pravo na korišćenje ostvaruju majke dece rođene u 2019. godini, sa prebivalištem na teritoriji Grada Novog Sada. JKP „Parking servis“ će svakoj majci novorođenog deteta pokloniti 30 sati besplatnog parkiranja, na svim parkiralištima koja se nalaze u zonskom režimu naplate, a „bebi” parking karte mogu se koristiti do navršene prve godine života deteta. Prilikom preuzimanja korisnik donosi na uvid ličnu kartu majke i izvod iz matične knjige rođenih deteta. Karte se mogu preuzeti u Službi za prodaju JKP „Parking servis”, u Ulici Filipa Višnjića 47, radnim danima od 8 do 16 časova.

Ovo je veoma lep gest koji dolazi iz ovog gradskog preduzeća, vredan pažnje i pohvale. S obzirom na to da na godišnjem nivou imamo više hiljada porodilja, možemo reći da ovaj potez JKP „Parking servis“ ima još veću težinu i zavređuje pažnju, jer odvaja znatna sredstva za naše mlade majke i naše male sugrađane. „Bebi” parking karte su, nadamo se, samo početak pomoći i olakšavanja svakodnevnih obaveza. Ili, kako nam reče direktor Preduzeća Stevan Lugonja: „Ovo je životni period mladih roditelja koji se pamti za sva vremena i sigurno nema lepšeg ni važnijeg osećanja od toga da je u naše živote došao novi član porodice, da smo dobili dete. Želeli smo da na ovaj način olakšamo roditeljima komunikaciju od kuće do savetovališta, redovnih kontrola i svega onoga što je karakteristično za ovaj period života i deteta i roditelja. Da se makar u tim trenucima ne opterećuju plaćanjem parkiranja“.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*