„Паркинг сервис” поклања „беби“ паркинг карте

Из ЈКП „Паркинг сервис“ нам у последње време долазе позитивне вести, а на добробит грађана Новог Сада. Сведоци смо да је урађен паркинг у дворишту Матице српске, део Булевара ослобођења, паркиралиште у Стражиловској улици, као и паркинг простор у Тугењевој улици и у Улици Веселина Маслеше.

Из овог Предузећа најављују изградњу паркинга код Штранда (испред стадиона ФК „Кабел“), код Архива Града Новог Сада, као и изградњу паркиралишта у Радничкој улици.

Ових дана нам из овог Предузећа долази лепа и практична вест – поклон „беби” паркинг карте. Право на коришћење остварују мајке деце рођене у 2019. години, са пребивалиштем на територији Града Новог Сада. ЈКП „Паркинг сервис“ ће свакој мајци новорођеног детета поклонити 30 сати бесплатног паркирања, на свим паркиралиштима која се налазе у зонском режиму наплате, а „беби” паркинг карте могу се користити до навршене прве године живота детета. Приликом преузимања корисник доноси на увид личну карту мајке и извод из матичне књиге рођених детета. Карте се могу преузети у Служби за продају ЈКП „Паркинг сервис”, у Улици Филипа Вишњића 47, радним данима од 8 до 16 часова.

Ово је веома леп гест који долази из овог градског предузећа, вредан пажње и похвале. С обзиром на то да на годишњем нивоу имамо више хиљада породиља, можемо рећи да овај потез ЈКП „Паркинг сервис“ има још већу тежину и завређује пажњу, јер одваја знатна средства за наше младе мајке и наше мале суграђане. „Беби” паркинг карте су, надамо се, само почетак помоћи и олакшавања свакодневних обавеза. Или, како нам рече директор Предузећа Стеван Лугоња: „Ово је животни период младих родитеља који се памти за сва времена и сигурно нема лепшег ни важнијег осећања од тога да је у наше животе дошао нови члан породице, да смо добили дете. Желели смо да на овај начин олакшамо родитељима комуникацију од куће до саветовалишта, редовних контрола и свега онога што је карактеристично за овај период живота и детета и родитеља. Да се макар у тим тренуцима не оптерећују плаћањем паркирања“.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*