Partizan počeo pripreme, na treningu 17 košarkaša

BEOGRAD –

Košarkaši Partizana počeli su danas pripreme za novu sezonu.

Trener Vlado Šćepanović u 10 sati izvršio je prvu prozivku u Hali sportova „Ranko Žeravica“, gde će njegovi košarkaši trenirati do četvrtka 20. avgusta, nakon čega će crno-beli bazični deo priprema odraditi u Vrnjačkoj Banji.

kk, partizan, pripreme

Usled zauzetosti Štark Arene zbog virusa Kovid 19, košarkaši Partizana su u novu sezonu ušli iz svog nekadašnjeg doma, a na prvom treningu pojavilo se 17 igrača: Kodi Miler-Mekintajer, Rade Zagorac, Markus Pejdž, Nemanja Dangubić, Nemanja Gordić, Stefan Janković, Ognjen Jaramaz, Brajan Angola, Novica Veličković, Nikola Janković, Rašon Tomas, Uroš Trifunović, Vilijam Mozli, Dušan Tanasković, Luka Tarlać, Nikola Radovanović i Lazar Stefanović.

Kako je saopšteno, u zavisnosti od zdravstvenih okolnosti, crno-beli će zakazivati pripremne utakmice, a za sada potvrđeno je učešće na turniru u Sarajevu od 4. do 6. septembra, gde će učestvovati i Igokea, francuski Metropolitans i Budućnost.

Šćepanović: Veliki sam optimista, moramo dati sve od sebe

Trener košarkaša Partizana rekao je da sa mnogo optimizma i odgovornosti počinje pripreme sa timom za narednu sezonu.

„Ima neke simbolike, krećemo u istinskom hramu Partizana i njegove košarke. Krećemo u jednoj situaciji koja ne obećava mnogo i prinuđeni smo da od dana do dana pravimo planove kako raditi i prilagođavati se. Partizan je veliki klub i mnogo puta kada je bilo teško, ostao je veliki i pravi klub“, rekao je Šćepanović za TV Partizan.

Na prvoj prozivci novom treneru Partizana javilo se 17 igrača.

„Na nama je da se što bolje spremimo za početak svih takmičenja koja ćemo da igramo. Kakav će biti početak, kada će biti, na koji način će se sve igrati, nije na nama da biramo, već da se spremimo. Veliki sam optimista, velika je odgovornost. Igrači su maksimalno spremni došli na pripreme, što je veoma bitno jer već možemo da počnemo da radimo ozbiljno. O očekivanjima ne želim da pričam, jer veliki klub uvek ima velika očekivanja“.

Šćepanović je istakao da je dobra stvar što u svojoj debitantskoj sezoni ima okosnicu tima iz prošle sezone, sa kojim je radio kao pomoćni trener.

„To što je 75 odsto ekipe iz prošle sezone ostalo, jeste olakšavajuća okolnost. Znaju sistem rada, koji će i ove godine biti manje-više sličan, uz neke nove stvari. Ljudski faktor je najvažniji u pravljenu tima, momci koji su ostali znaju sistem, novi momci će se lakše prilagoditi. Prva sezona nije možda najsjajnija zbog situacije koja nas je zadesila, ali moramo dati sve od sebe“, rekao je Šćepanović i dodao da neće da žure sa dovođenjem centra.

„Gledamo na dosta strana. Nije samo dovesti igrača, treba nam neko ko će se uklopiti u sistem“, zaključio je Šćepanović.

IZVOR:RTV

FOTO:KK Partizan (Facebook)

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*