Partizan u problemu pred derbi s Vojvodinom: Ko će zameniti Bibrasa Natha?

Fudbaleri Partizana odlično igraju ove sezone, prvi su na supeligaškoj tabeli, a dobro im ide i u Evropi.
natho
Foto: Bibars Natho, foto: FK Partizan/M. Todorović

U poslednjih par nedelja očigledan je bio pad u formi crno-belih, pa je minula prvenstvena pauza trebalo da predstavlja pravo vreme kako bi se neki igrači odmorili i  uhvatili „vazduh“ pred dalje napore. Međutim, Beograđane je zadesio veliki peh: zbog problema s disanjem na meču reprezentacije Izraela, poslovođa Partizana Bibras Natho, u 23. minutu napustio je teren. Nakon urađenih medicinskih testova, ispostavilo se da sjajni igrač ima problema s anemijom, zbog koje će pauzirati do kraja kalendarske godine.

To je veliki šok za crno-bele, koji je naišao baš u nevreme. U trenutku kada ih očekuje derbi s Vojvodinom, odnosno kada njegov klub ima još sedam utakmica u narednih 25 dana, trener Aleksandar Stanojević moraće da pronađe rešenje kako bi se izostanak Izraelca što manje primetio.

Koje opcije ima šef struke crno-belih? Prema poziciji koja mu je prirodna, najbliži da zameni Natha je Danilo Pantić. I on kuburi s formom posle povrede, a i kod Stanojevića češće igra na poziciji krila nego polušpica. Povratnik u redove crno-belih odlično je počeo sezonu, pokazao da bi mogao biti onaj „pravi“, ali onda je morao da odsustvuje, i otkako se vratio nikako ne može da se nađe na pravom koloseku. Susret s Vojvodinom Partizanu je veoma važan i moguće je da usled toga Aleksandar Stanojević posegne za nekim drugim rešenjima.

Ono što se nameće je to da bi organizatora igre mogao da predstavlja Miloš Jojić, koji je igrao na raznim pozicijama ove sezone. Trener Stanojević držao ga je i na boku, i u centrali i na mestu polušpica, a ispostavilo se da iskusni igač najbolje partije pruža kao zadnji vezni, što je nedavno i sam priznao. Koliko bi sad bilo mudro dodeliti mu ulogu koja mu ne leži, zna samo šef struke crno-belih.

Zbog toga, mladi stručnjak možda posegne za rešenjem koje je, od kako se vratio na klupu Partizana, najmanje koristio. A, to je da na mesto polušpica stavi Lazara Markovića, na poziciju na kojoj je ovaj već igrao ranije. Nekako se čini da bi ovaj izbor bio najlogičniji, jer poznato je koliko je brzonogi igrač opasan kada se pojavi iz drugog plana i koliko zbog kvaliteta koje poseduje s te pozicije može da doprinese. Sigurno bi to iznudilo i veću pažnju odbrane Vojvodine koja bi bila usmerena na ovog fudbalera, što bi ostalim igračima Partizana otvorilo prostor da i oni doprinesu napadu.

U svakom slučaju, Aleksandar Stanojević nije u bezazlenoj situaciji pred utakmicu s Vojvodinom, a koje će rešenje izabrati, to ćemo videti kada ekipe budu istrčale na teren.

 

 

IZVOR:DNEVNIK

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*